Za liječenje djece usmjeriti 10 odsto novca od službenih automobila

Napišite komentar

dodik pale intervju sarsZakonskim regulisanjem izdvajanja 10 odsto od vrijednosti automobila za javna preduzeća i institucije u fond solidarnosti za liječenje djece u inostranstvu, prema riječima predsjednika Srpske Milorada Dodika, bila bi „stavljena tačka“ na pitanje nabavke novih vozila.

Dodik je danas na Palama novinarima potvrdio da je predložio da zakon od 0,25% od ličnog dohotka, onih koji to hoće, ide u stvaranje humanitarnog fonda za djecu čije je liječenje potrebno izvan Republike Srpske.

„Ovo sam predložio, imajući u vidu različite situacije i traumatične akcije koje su se vodile, a koje nisu uvijek bile završene na vrijeme, zbog čega je izgubljena šansa za spas bolesne djece“, istakao je Dodik.

Dodik je dodao da bi taj  humanitarni fond trebalo da prikupi oko 5-6 miliona KM na bazi izvora kako je i predloženo.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović podržao je inicijativu predsjednika Republike Srpske da se 10 odsto vrijednosti svakog nabavljenog automobila u javnim preduzećima i službama uplati u Fond solidarnosti za liječenje djece.

„Mislim da je prijedlog predsjednika realan, racionalan i da treba ići u tom pravcu, čak ga treba u zakonsku regulativu ugraditi“, rekao je Savanović novinarima.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh