Promovisan časopis „Čuvarkuća“

cuvarkuca promocijaNaučno-popularni časopis „Čuvarkuća“, čiji je cilj razvoj svijesti o značaju zaštite životne sredine, promovisan je večeras u organizaciji Udruženja za zaštitu i očuvanje životne sredine „Eko Željeznica“ iz Istočne Ilidže.

Urednik „Čuvarkuće“ Branko Pjević rekao je da naziv časopisa upućuje na njegov primarni zadatak, a to je podizanje svijesti o očuvanju životne sredine koja je ugrožena zbog velike industrijske zagađenosti i nebrige ljudi o okolini.

Pjević je rekao da niko ne preduzima značajne korake da bi se ekološki problemi riješili.

„Naš cilj u ekološke projekte bude uključeno što više mladih na dobrovoljnoj osnovi, jer će radom na takvim projektima steći osnovna saznanja o zaštiti životne sredine“, istakao je Pjević.

Stručni saradnik časopisa internista-kardiolog Snježana Kešelj rekla je da se časopisom kao što je „Čuvarkuća“ jača svijest o zdravoj životnoj okolini, pa samim tim i o sopstvenom zdravlju i opštem blagostanju.

Ona je dodala da ogroman nivo industrijalizacije je izazvao velike negativne efekte na nivo ljudskog zdravlja, pa tako i na kvalitet i dužinu ljudskog života.

Dušica Pjević, saradnik na projektu i član Udruženja „Eko Željeznica“, rekla je da je ona u prvom broju časopisa „Čuvarkuća“ napisala osvrt na ekonomski aspekt upravljanja otpadom koji je veoma bitan kada se radi o ekologiji.

 

 

 

Posljednja izmjena ponedjeljak, 28 Avgust 2017 21:05
nazad na vrh