Menu
A+ A A-

PDP osudio ponašanje predsjednika Dodika u Drvaru

  • Objavio:   Redakcija

pdp novoPartija demokratskog progresa (PDP) osudila je danas, kako kažu, licemjerno ponašanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je u Drvaru govorio o lošem položaju Srba u Kantonu 10, iako njegova partija (SNSD) suvjereno vlada ovim kantonom zajedno sa HDZ-om.

PDP-ovi opštinski odbori Drvar, Glamoč i Grahovo smatraju da su Dodikove izjave dvolične i ponižavajuće za srpski narod koji u teškim vremenima živi na ovom području.

„Pitamo predsjednika Dodika i SNSD zašto nema plata u Domu zdravlja Drvar? Zašto ne dogovore sa svojim partnerima iz HDZ da se srpskoj djeci u ovom kantonu omogući pravo da uče srpski jezik? Kada će biti otvorena predstavništva „RTRS“, „Srne“ i „Glasa Srpske“, fabrika obuće i dnevna bolnica, što su u kampanji 2014. godine obećali Milorad Dodik i Nikola Špirić? Šta SNSD čini da se popravi položaj i poboljšaju uslovi života Srba u Drvaru, Glamoču i Grahovu?“, navodi se  u saopštenju za Sarajevo-RS.

„Milorad Dodik još jednom pokazao svoju „bahatost i bezobrazluk kada je helikopterom sletio u Drvar koji je prije samo šest dana gorio i još uvijek gori i vapi za helikopterima koji bi gasili požar, ali ni tada, kao ni u drugim situacijama, nije bilo podrške od strane predsjednika Republike Srpske“, dodaje se u saopštenju.

U PDP-u kažu da se predsjednik Republike Srpske Srba u FBiH sjeti samo kada mu trebaju za skupljanje jeftinih političkih poena.

„Ovom prilikom mu poručujemo da slobodno odleti i više ne dolazi dok on, njegova stranka i njihov strateški partner istinski ne počnu da rade na rješavanju brojnih nagomilanih problema s kojima se Srbi u Kantonu 10 i čitavoj Federaciji BiH suočavaju jer su upravo on, njegov SNSD i HDZ najodgovorniji za položaj Srba u ovom kantonu“, navodi se u saopštenju Glavnog odbora PDP Banjaluka.

 

 

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com