Menu
A+ A A-

Djeca iz Centra za socijalni rad Sokolac otputovala u Bečiće

  • Objavio:   Redakcija

sokolac djeca putovanje becicicU okviru projekta „Socijalizacija djece u Republici Srpskoj“, u kojem sokolački Centar za socijalni rad učestvuje već petnaest godina, jutros je devetnaestoro djece iz opštine Sokolac otputovalo na ljetovanje u Bečiće.

Prema riječima direktorice Centra za socijalni rad Sokolac Snježane Bašević, djeca će biti smještena u hostelu, a tokom desetodnevnog boravka imaće raznovrsne aktivnosti.

„Sa djecom borave dva vaspitača i jedan roditelj. Organizovaće se bogat zabavno – rekreativni sadržaj, a sve u cilju socijalizacije djece. Naravno, ozbezbjeđena je zdravstvena zaštita, tako da će sve vrijeme biti prisutni ljekar i medicinska sestra“, rekla je Bašević.

Pored bogatog sadržaja, djeca će imati priliku da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz drugih krajeva.

„Sa djecom iz Sokoca putuju djeca iz Rudog, a u isto vrijeme stižu još dva autobusa iz drugih gradova Republike Srpske“, istakla je Bašević.

Projekat „Socijalizacija djece u Republici Srpskoj“ realizuje se na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske, a sprovodi se sedamnaest godina.

Ciljne kategorije djece su – djeca kod kojih je izvršena procjena potreba i usmjeravanje u smislu Pravilnika o procjeni potreba i usmjeravanju djece i omladine sa smetnjama u razvoju, djeca sa hroničnim oboljenjima, djeca bez roditeljskog staranja, djeca iz strukturalno i funkcionalno promjenjivih porodica, djeca čiji je jedan od roditelja (ili oba) invalid od prve do četvrte kategorije, djeca demobilisanih boraca koja se nalaze u statusu socijalne potrebe, te djeca iz višečlanih porodica lošijeg materijalnog stanja.

Vlada RS je, u okviru ovog projekta, do sada omogućila ljetovanje na jadranskoj obali za oko 25.000 djece iz svih opštine Srpske.

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com