Menu
A+ A A-

Nastaviti strateški razvoj Pala

  • Objavio:   Miljan Rasevic

bosko jugovic govornica svecana sarsPovodom obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale večeras je u Kulturnom centru održana Svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Na sjednici je emitovan petnaestominutni promotivni film o Palama, gdje je prikazano šta je do sad urađeno i uloženo na području opštine, a načelnik opštine Boško Jugović je u kratkom govoru rekao i šta opštinska uprava namjerava da uradi u narednom periodu.

Po pitanju infrastrukture, Jugović je naglasio da će biti završena rekonstrukcija ranije najavljenih ulica u Palama, tunela „Kalovita brda“.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu opština Pale namjerava da otkupi fabriku u stečaju „FAMOS“ Koran, kao i da se bave podsticajima u poljoprivredi i privredi.

„Protekla godina je prošla u znaku kulturnih i sportskih manifestacija, u sfer sporta i kulture smo postigli jedan nivo, ali sada je red da se vratimo privredi i stvaranju novih radnih mjesta“, rekao je Jugović novinarima.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević osvrnuo se na prethodni period i rekao da su izbori završeni tako da nijedan politički blok nije izgubio.

„Jedan blok je dobio načelnika, a drugi skupštinsku većinu. Ono što je bitno, budžet opštine Pale je usvojen jednoglasno i zajednički, do kraja ove godine ćemo se potruditi da sve ono što smo usvojili u budžetu po planu ispratimo i da budžet ostvarimo u procentu 100 odsto“, rekao je Vučićević.

On je naveo da će u narednom periodu biti dogovora između dva politička bloka i da će pokušati zajednički da riješe „određene stvari“.

Vučićević je dodao da treba rješavati pitanje pronatalitetne politike, baviti se problemom zapošljavanja i stvarati nova radna mjesta.

Šef katedre za sinologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevo Bojana Pavlović večeras je u ime ove katedre dobila nagradu za doprinos na polju obrazovanja.

„Drago mi je što će naši studenti ovo doživjeti kao svoje priznanje, jer su oni učestvovali aktivno u svim ovim aktivnostima koje smo sprovodili. Kroz to će svi mladi ljudi doživjeti jedan vide podrške, jer su kroz ovo postali vidljivi i važni“,svecana sjednica so pale rekla je Pavlovićeva.

U programu svečane akademije nastupio je hor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) „Prosvjeta“ iz Pala, koji je izveo dvije pjesme.

Na akademiji i sjednici, osim odbornika u SO Pale, prisustvovali su potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Jovičević-Karadžić, poslanik u NS RS Miroslav Brčkalo, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, bivši načelnici i predsjednici SO Pale u ranijem periodu, kao i brojne druge zvanice iz svijeta kulture, sporta i privrede.

 

 

 

 

 

nazad na vrh

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS