Menu
A+ A A-

Prikupljeno 3.000 potpisa protiv nabavke skupocjenih automobila

  • Objavio:   Redakcija

protesti banjaluka restart1Organizatori protesta „Zatvori škole, kupi Audi“ danas su u Banjaluci ponovo, performansom, pokazali da ne odustaju i poručili da su već prikupili 3.000 potpisa, koliko im je potrebno da peticiju protiv nabavke skupih automobila predaju Vladi Srpske.

Čekaju potez ministara

„Tri hiljade ljudi misli isto što i mi. Svaka borba se isplati, a ova naša je već uštedela 225.000 KM. Ministar Igor Crnadak je odustao od automobila vrednog 100.000 KM, a gradonačelnik Bijeljine od automobila vrednog 125.000 KM. Očekujemo da i ministar prosvete i kulture Dane Malešević, te ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković povuku iste poteze“, kaže gradski odbornik Draško Stanivuković.

Dodaje da je na jučerašnjem kolegijumu banjalučke Skupštine i ostalim kolegama u Gradskoj upravi predložio da popišu peticiju, ali da su ga svi ignorisali.

Ima i jeftinijih automobila za ministre

Pored toga što su sakupili više od 3.000 potpisa, poručuju da će istrajati do kraja.

„Želimo da sakupimo što više potpisa, kako bi poruka bila što jača. Peticiju najverovatnije u utorak šaljemo u Vladu Srpske. Daćemo im određen rok da postupe po našim zahtevima ili će uslediti masovni protesti“, poručio je Stefan Blagić, ispred Organizacije „ReStart“.

nazad na vrh

Republika Srpska

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com