Amerikanka uhapšena jer je Izetbegoviću pokazala srednji prst

Napišite komentar

izetbegovic napad sarajevoAmerička državljanka i njen prijatelj iz Sarajeva juče su privedeni na saslušanje u Policijsku upravu Centar zato što je ona iz automobila pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i čelnika SDA.

„Incident“ se dogodio u ulici Koševo, kada su Amerikanka i njen prijatelj krenuli na Bjelašnicu na izlet.

U drugoj traci nalazili su se automobili iz pratnje Izetbegovića. Kako saznaje „Avaz“, i bošnjački član Predsjedništva bio je u automobilu.

Kako je jedan od ljudi iz Izetbegovićeve pratnje ispričao policajcima, upravo je Izetbegović, nakon što su ga ostavili u zgradi Predsjedništva BiH, od njih tražio da pozovu policiju i zaustave automobil iz kojeg mu je devojka pokazala srednji prst.

„Spustila je prozor i pokazala prst. Nije bilo nikakve zle namjere, nije ih napala, nije ih gađala kamenom niti išta slično. Smijali smo se. Ipak sam joj rekao da to ne radi, nema potrebe. Rekao sam joj da je možda neko od naših političara i bio sam u pravu“, priča njen prijatelj dok je ona saslušavana u Policijskoj upravi Marindvor.

Kada su se spustili i krenuli prema FIS-u, tjelohranitelji su ih presreli i blokirali im prolaz. Onda su pozvali policiju i došle su dvije patrole.

Ispred zgrade Kantona Sarajevo bilo je nekoliko policijskih službenika, tjelohranitelji, djevojka i njen prijatelj.

„Šta je ovo, da nije kakva dojava o bombi bila ili neki teroristički napad“, prokomentarisao je jedan prolaznik.

Amerikanka u šoku

Nakon službene zabilješke, policajci su djevojku i njenog prijatelja odvezli u policijsku stanicu.

„Ona je u šoku. Da je znala da će se ovo dogoditi, ne bi to nikad uradila, iako je ogorčena na političare u BiH. Uvijek govori da su š...., jer godinama radi ovdje i vidi kako narod živi“, dodaje njen prijatelj.

Na kraju je morala da plati kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

Iz MUP Kantona Sarajevo saopšteno je da su policijski službenici državljanki SAD, L. F. P., rođenoj 1991, izdali prekršajni nalog zbog drskog ponašanja.

 

Foto: avaz.ba

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh