Otvaranje 11. Međunarodnog „Piksi kupa – Jahorina 2017“

Napišite komentar

bistrica stadion jahorina sarsJedanaesti Međunarodni fudbalski turnir „Piksi kup – Jahorina 2017“ ove godine okupiće oko 2.000 učesnika na Jahorini.

Otvaranje turnira je u subotu, 26. avgusta u 12:00 časova na sportskim terenima hotela „Bistrica“, a trajeće do 28. avgusta 2017. godine.

Ovogodišnji „Piksi kup – Jahorina 2017“ učestvuje oko 200 fudbalskih ekipa i škola fudbala iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH koji će se nadmetati u devet starosnih kategorija.

Na „Piksi kupu“ svoje prve uspjehe postigli su sad već ostvareni fudbaleri Marko Grujić, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Dejan Joveljić, Dal Varešanović, Dušan Vlahović i mnogi drugi.

Na otvaranju, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović i v.d. direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić.

Organizator tradicionalnog događaja fudbalske mladosti je Škola fudbala „Piksi“ sa Pala, a generalni pokrovitelji turnira su Grad Istočno Sarajevo, Opština Pale i Olimpijski centar „Jahorina“.

Promoteri turnira su bivši fudbaler „Crvene zvezde“ Vinko Marinović, legenda jugoslovenskog fudbala Mirsad Fazlagić i kapiten bh. reprezentacije (U17) Andrej Đokanović.

U sklopu proslave Dana i krsne slave opštine Pale, Jahorinu će u subotu posjetiti KUD „Mladost“ iz Pala zajedno sa gostima iz Srbije i Poljske, koji će se voziti šestosjedom „Poljice“ i obići vrh Jahorine „Ogorjelicu“ na 1916 mnv.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh