Menu
A+ A A-

Pedeset vatrogasaca se bori sa požarom na Snježnici

  • Objavio:   Redakcija

pozar trebinje brdaPedeset vatrogasaca angažovano je na gašenju požara koji ne jenjava na planini Snježnici, nedaleko od Bileće.

Požar se širi u tri kraka, a u pomoć su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, šumari i mještani, kao i vatrogasci iz Bileće sa jednim vatrogasnim vozilom.

Iz Civilne zaštite Republike Srpske saopšteno je da je požar na području sela Trusina u opštini Berkovići stavljen pod kontrolu, te da je helikopter Oružanih snaga BiH u četiri navrata dejstvovao, ali da je sada sve pod kontrolom.

Još uvijek je aktivan požar iznad kanjona Radmilje u blizini sela Koritnik, ali ne prijeti naseljenim mjestima.

U opštini Gacko i dalje je aktivan požar na planini Baba i obuhvata nepristupačno mjesto, ali ne prijeti naseljenim mjestima.

Požari na nepristupačnom terenu na planini Viduši, rejon Bukovi Vrh, opština Bileća i iznad nevesinjskog sela Jasen i dalje su aktivni, ali ne prijete naseljenim mjestima.

Požar iznad sela Strujići, Veličani i Galičići u Popovom Polju je lokalizovan i pod kontrolom.

Slično je i u okolini Trebinja, u rejoju Zagore i sela Turica, gdje je požar stavljen pod kontrolu. Manje intervencije zabilježene su u Trebinju, Bileći, Ljubinju, Gacku, Berkoviću, Nevesinju, Banjaluci, Novom Goraždu i Istočnom Novom Sarajevu.

 

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Republika Srpska