Pedeset vatrogasaca se bori sa požarom na Snježnici

Napišite komentar

pozar trebinje brdaPedeset vatrogasaca angažovano je na gašenju požara koji ne jenjava na planini Snježnici, nedaleko od Bileće.

Požar se širi u tri kraka, a u pomoć su se uključili i pripadnici Civilne zaštite, šumari i mještani, kao i vatrogasci iz Bileće sa jednim vatrogasnim vozilom.

Iz Civilne zaštite Republike Srpske saopšteno je da je požar na području sela Trusina u opštini Berkovići stavljen pod kontrolu, te da je helikopter Oružanih snaga BiH u četiri navrata dejstvovao, ali da je sada sve pod kontrolom.

Još uvijek je aktivan požar iznad kanjona Radmilje u blizini sela Koritnik, ali ne prijeti naseljenim mjestima.

U opštini Gacko i dalje je aktivan požar na planini Baba i obuhvata nepristupačno mjesto, ali ne prijeti naseljenim mjestima.

Požari na nepristupačnom terenu na planini Viduši, rejon Bukovi Vrh, opština Bileća i iznad nevesinjskog sela Jasen i dalje su aktivni, ali ne prijete naseljenim mjestima.

Požar iznad sela Strujići, Veličani i Galičići u Popovom Polju je lokalizovan i pod kontrolom.

Slično je i u okolini Trebinja, u rejoju Zagore i sela Turica, gdje je požar stavljen pod kontrolu. Manje intervencije zabilježene su u Trebinju, Bileći, Ljubinju, Gacku, Berkoviću, Nevesinju, Banjaluci, Novom Goraždu i Istočnom Novom Sarajevu.

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh