Menu
A+ A A-

Policija sumnja da je na Mamića pucano iz snajpera

  • Objavio:   Redakcija

mamic dom zdravljaZdravko Mamić, savjetnik hrvatskog fudbalskog kluba „Dinamo“, ranjen je u nogu u zaseoku Vidovići kraj sela Zidine kod Tomislavgrada u BiH.

Zagrebački portal „Indeks“ javlja da policija pretpostavlja da se radilo o hicu iz snajperske puške s prigušivačem.

Prema nezvaničnim informacija koje je ovaj portal dobio, policija sumnja da je na Mamića pucao profesionalac, a ne amater.

U policiji pretpostavljaju da je napadač pješke došao na mjesto događaja i pripremio sačekušu za Mamića, dodaje „Indeks“.

Zdravko Mamić je u Vidoviće došao s nekoliko automobila i bio je u društvu većeg broja članova svoje porodice i rodbine s kojima je došao na grob svog oca.

Do napada je došlo u prepodnevnim satima, a Mamić je prevezen u bolnicu s prostrelnom ranom na nozi i van životne opasnosti je.

„Napad se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila. On je osjetio snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo“, rekao je portparol MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

U Domu zdravlja se trenutno nalazi policija, a blokirano je područje na kojem se pucnjava dogodila.

Policija traga za nepoznatim počiniocima koji su pobegli nakon pucnjave.

Fudbalski klub „Dinamo“ saopštio je da je „užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savjetnika kluba Zdravka Mamića u Tomislavgradu“.

Nedavno je prvi čovjek zagrebačkog „Dinama“ Zdravko Mamić napadnut na odmoru na Braču, a napadač ga je udario šakom u glavu s leđa. Redakcija „24sata“ dobila je fotografiju iz Doma zdravlja Tomislavgrad na kojoj se vidi nasmijani Zdravko Mamić.

Iz Doma zdravlja poručuju kako je Mamić u odličnom stanju. Nakon što su mu sanirali ranu, ponudili su mu da ga prebace do KBC-a Split što je Mamić odbio.

Na vlastito insistiranje su ga pustili te je sjeo u auto i krenuo prema Zagrebu, javlja isti izvor.

nazad na vrh

Region

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com