Uhapšeno još jedno lice u akciji „Povratnik“

Napišite komentar

sipaPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su akciju „Povratnik“ koja se odnosi na usmjereno otkrivanje i procesuiranje organizovanih struktura narko-kriminala na području Brčko Distrikta i širom BiH.

Pripadnici SIPA-e i Policije Brčko distrikta su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili osumnjičenog Srđana Krndija (27) iz Banjaluke, saopšteno je za Sarajevo-RS iz SIPA-e.

Operativnim radom na terenu, SIPA je došla do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se nalaze veće količine opojne droge, te su izvršeni dodatni pretresi u kojima je otkriveno više od dva kilograma opojne droge „heroin“, čija vrijednost na ilegalnom tržištu dostiže cijenu do 100.000 KM.

Akcija „Povratnik“ usmjerena je na borbu protiv organizovanog narko-kriminala u BiH, čiji pripadnici vrše međunarodno krijumčarenje opojnih droga u BiH, te dalju distribuciju narkotika na ilegalnom narko-tržištu prema BiH i inostranstvu.

Iz Tužilaštva BiH za Sarajevo-RS je saopšteno da je u okviru ove akcije ostvarena značajna saradnja sa partnerskim institucijama Republike Srbije.

SIPA će nastaviti sa istražnim aktivnostima, a osobe pod istragom osumnjičene su za krivična djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh