Napadnuti članovi „ReStart Srpska“

Napišite komentar

napad na clanove restartČlanovi Pokreta „ReStart Srpska“ napadnuti su danas, saznaje „BN“ televizija. Kako nezvanično saznajemo, reagovala je i policija.

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković, predsjednik pokreta „ReStart Srpska“ Stefan Blagić i drugi učesnici današnje konferencije za novinare u Banjaluci verbalno i fizički su napadnuti na parking prostoru ispred zgrade Vlade Republike Srpske i stadiona Fudbalskog kluba „Borac“.

Nakon što su se predstavnici medija razišli prišao im je, kako kažu, direktor Fudbalskog kluba „Borac“ Dejan Lukendić te počeo s verbalnim napadima.

„Čim su novinari otišli, počeo nas je vrijeđati i govoriti da ne možemo biti na privatnom parkingu. Nisam ni znao o kome se radi, a naknadno mi je rečeno da je u pitanju Dejan Lukendić. Rekao mi je da više nikada neću moći doći na stadion, te pokušao pocijepati peticiju koju smo danas prestavili medijima s zahtjevom da se ograniči kupovina službenih automobila u Vladi Srpske“, rekao je Stanivuković.

Iako, kako kaže, u šoku zbog napada, jer nisu bili na privatnom parkingu FK „Borac“.

Prethodno su Pokret i odbornik Draško Stanivuković, predstavnici nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli danas peticiju kojom se od Vlade Republike Srpske traži da ograniči količinu novca koja se izdvaja za kupovinu službenih automobila.

Sačinjen je, predstavljen i protokolarno predat Vladi Republike Srpske „Prijedlog odluke o uslovima nabavke službenih automobila“ kojom se utvrđuje najviša dopuštena nabavna vrijednost vozila koja se nabavljaju za potrebe Vlade Srpske, ministarstava, republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija.

Predlaže se da se na službeni automobil može potrošiti najviše 50.000 KM, osim kada se vozilo nabavlja za predsjednika Vlade kada bi dopušteni iznos bio 130.000 KM.

„Želimo da ograničimo rasipništvo koje se dešava u Vladi i svim ministarstvima kupovinom automobila od preko 100.000 KM. Na ovaj način želimo da dokažemo da ovu peticiju podržavaviše od 300 onih ljudi koji su učestvovali urestart srpska peticija protestima, tako što će je potpisati više hiljada građana“, rekao je Draško Stanivuković, odbornik PDP u Skupštini Grada Banjaluke na pres konferenciji održanoj na parkingu između zgrade Vlade Srpske i Gradskog stadiona.

Stanivuković kaže da nkakvih drugih protesta neće biti ako Vlada prihvati peticiju koju će - kako se nadaju organizatori - potpisati nekoliko hiljada građana.

„Za nas je zabrinjavajuće da je budžet, kako su to revizori utvrdili, bio u minusu 175 miliona KM, a prema Vladinim dokumentima taj deficit je 45 miliona. Mi želimo da pomognemo Vladi Srpske i sa ovom odlukom, koju treba samo da usvoje, smanjili bi svoj deficit makar djelimično“, kaže Stefan Blagić iz pokreta „ReStart Srpska“.

Akciju podržava nekoliko udruženja građana i organizacija, među njima Udruženje građana „Budimo ljudi“, Udruženje porodica „Četiri plus“, Udruženje samohranih roditelja „Ponos“, Udruženje roditelja „Duga“, Udruženje građana „Budi drugačiji“, Udruženje građana „Kerber“, Udruženja građana „Srce na dlanu“, Udruženje „Dajte nam šansu – Zvjezdice“.

Predstavnici udruženja su se danas pojavili na pres konferenciji, a tu je bio i Čedo Knežević, najpoznatiji predstavnik nezadovoljnih radnika „Željeznica RS“.

„Mislim da je suludo davati toliko novac na vozila, a nama svima koji se borimo u humanitarnim akcijama - da kažem figurativno - nabijati rogove. Sramota je da djecu liječimo SMS porukama, a rasipamo se na tako nebitnim stvarima“, rekao je Igor Kremenović iz UG „Budimo ljudi“.

Kako navode organizatori potpisivanja, podršku peticiji daju i odbornici u Skupštini grada Banjaluka Aleksandar Petković, Ljubo Ninković, Saša Lazić, Mirna Savić Banjac, te odbornici u Skupštini opštine Laktaši Nebojša Unčanin i Dalibor Radetić.

Potpisivanje peticije, koja je nastavak aktivnosti započetih na protestima pod nazivom „Zatvori škole, kupi Audi“, trajaće sedam dana, a potpisi će se prikupljati na Trgu Krajine u Banjaluci i u drugim gradovima Republike Srpske.

 

 

Posljednja izmjena ponedjeljak, 21 Avgust 2017 13:39
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh