Lucia Kimani i Darko Živanović pobjednici prvog paljanskog polumaratona

Napišite komentar

polumaraton pale pobjednici sarsLucija Kimani iz Bosne i Hercegovine i Darko Živanović iz Srbije pobjednici su prvog paljanskog polumaratona koji je održan danas na Palama.

U kategoriji seniora najbolje vrijeme imao je atletičar Darko Živanović 1:19:27, dok je na drugoj poziciji trku završio Alija Imamović sa vremenom 1:19:28, a na trećem mjestu se našao Zaim Šuman sa vremenom 1:21:09.

U konkurenciji seniorki najbolja je bila bh. atletičarka kenijskog porijekla Lucija Kimani sa vremenom 1:24:30, na drugoj poziciji je završila Crnogorka Slađana Perunović sa vremenom 1:25:25, dok je treća bila Dajana Džindo sa vremenom 2:06:51.

 U kategoriji štafetni polumaraton, među seniorima je najbolji tandem bio Šumar i Krstić sa vremenom 1:18:39, dok su najbolji ženski tandem bile Softić – Mekić sa vremenom 1:58:20.

 U trci zadovoljstva na 5 kilometara, u muškoj kategoriji najbolji je bio Emir Hastor, dok je u ženskoj kategoriji najbolje vrijeme ostvarila Alma Hrnić.

 Pobjednici trke za dječiji uzrast od 3-6 godina bili su Milica Lazarević i Đorđe Pantić, dok su u starosnoj kategoriji 7-10 godina pobjede ostvarili Sara Živojević i Orhan Kulelija.

U uzrastu od 10-14 godina najbolje vrijeme ostvarili su Helena Bojanić i Edin Mušanović.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je zadovoljan organizacijom ove sportske manifestacije, jer je to, prema njegovim riječima, izuzetno stresan i težak posao.

„Želimo da ova trka bude tradicionalna i da se obavi uspješno. Imamo sreću sa lijepim vremenom, a zahvaljujemo se svim organizatorima počevši od Severina Zekovića koji je uložio veliki napor i entuzijazam da trka bude uspješna i polumaraton pale pobjednici sars2nadamo se da će iz godine u godinu biti što uspješnija“, rekao je Jugović.

Organizator trke i rekretivni trkač sa Pala Severin Zeković istakao je da se danas na Palama pojavio nešto manji broj takmičara nego što je bilo na prijavama, ali izrazio uvjerenje da će trka postati tradicionalna i da će iz godine u godinu učestvovati što više takmičara.

On je napomenuo da je trka bila izuzetno jaka i da se takmičilo nekoliko veoma kvalitetnih trkača.

Promoter trke Anđelko Rističević i srpski reprezentativac, učesnik OI u Riju, rekao je da je prijatno iznenađen odzivom učesnika, iako on nije onoliki koliko su organizatori očekivali.

„Za ovoliki grad i prvu trku to je sasvim zadovoljavajuće. Staza je skoro pa idealna, nemoguće je trenirati, a kamoli istrčati dobar rezultat u ovo doba godine“, naveo je Rističević i dodao da se nada da će i narednih godina trka biti što masovnija.

Paljanin, rekreativni trkač i bivši bokser, a danas veteranski takmičar u boksu, Dragan Rabota iskoristio je priliku da bude dio prvog paljanskog polumaratona koji se održao u ovoj opštini, gdje on živi.

Rabota je novinarima rekao da je ovo njegov drugi polumaraton u posljednja tri mjeseca, te izrazio zadovoljstvo što je njegov grad imao priliku da bude domaćin prvog polumaratona na ovom području.

„Ovo je moj drugi polumaraton, prije par mjeseci sam trčao u Banjaluci. Drago mi je što su Pale organizovale polumaraton i nadam se da će ovo prerasti u tradiciju i da će biti iz godine u godinu sve više takmičara“, naveo je Rabota.

U organizaciji prvog Pale polumaratona učestvovali su rekreativni trkač Severin Zeković, Fitness centar „Sparta“ iz Pala Trkačko-rekreativni klub „Banjaluka“, dok je generalni sponzor bila kompanija „GBT“ iz Banjaluke.

Polumaraton na Palama podržali su i opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Studentski centar Pale, kompanije „Dukat“, „Stanišić“, „Vivia“ i drugi.

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh