Hor „La Tarantel“ oduševio publiku u Istočnom Novom Sarajevu

Napišite komentar

la tarantele insHor „La Tarantel“ iz Francuske oduševio je večeras publiku u Istočnom Novom Sarajevu izvođenjem francuskih pjesama iz šezdesetih godina prošlog vijeka do danas.

Sala Kulturnog centra bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a oduševljenje kod prisutnih najviše su izazvale pjesme francuskih interpretatora poput Edit Pjaf, Žo Dasena, Žilbera Bekoa, Kristofa Mae i drugih.

Na posebno oduševljenje kod publike naišla je i čuvena pjesma Dragana Stojnića „Bila je tako lijepa“.

Organizator koncerta Slobodan Šoja, istoričar i bivši ambasador BiH u Francuskoj, rekao je da je francuska šansona nekada bila veoma popularna na ovim prostorima, te da je polako počela da pada u zaborav.

Šoja je istakao da je večeras bila fantastična prilika da se publika bar nakratko vrati ovoj divnoj muzici, a da je koncert kao i sinoćni u Sarajevu, bila velika želja svih članova francuskog hora „La Tarantel“.

Hor je osnovan 1983. Godine u gradu Šampanjol u Francuskoj, u depertmanu Žira, nedaleko od granice sa Švajcarskom.

Prema riječima predsjednika hora Silvi Ružvje, ovaj hor je na početku okupljao oko dvadesetak članova koji su jednom sedmično dolazili na probe i vježbali savremene francuske pjesme u polifonijskoj  četvoroglasnoj formi.

Ona kaže da su pogonska snaga hora ritam, energija, melodije i emocije, što na svakom svom koncertu, ovaj hor nastoji da podijeli radost sa svojom publikom.

 


Hor „La Tarantel“ je poznat po tome što je bio višestruki učesnik humanitarnih aktivnosti, a danas broji oko 50 članova, od čega 30 mlađih i oko 20 djece.

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh