Aktivna tri požara na području Hercegovine

Napišite komentar

helikopter oruzanih snaga gasi pozarNa području opštine Bileća već danima je aktivan požar na planini Viduši, a naročita pažnja usmjerena je i ka selu Zvjerina, gdje vatrogasci kontrolišu taj teren, saopšteno je iz Civilne zaštite Republike Srpske.

Iz CZRS kažu da aktivan požar u mjestu Zasad, te da je vatra odbijena od Mirilovića, a da je požar ugašen kod Meke Grude.

Prema riječima portparola Civilne zaštite RS Željka Stojanovića, na području opštine Ljubinje aktivan je požar na nepristupačnom terenu na planini Iliji.

„U rejonu Brezovog dola na obronku planine Viduše prema LJubinju vatrogasci ugasili požar na otvorenom prostoru. Kod Popovog polja, na planini Bjelasnici, područje Trebinja, sa nepristupčnog terena vatra se kretala prema selima Drenjani i Dračevo. Vatrogasci su ugasili taj krak požara”, rekao je Stojanović.

On je naveo da je ugašen i krak istog požara prema selu Mrkonjići, kao i požar na brdu Javorak, ali da se prati situacija zbog mogućnosti reaktiviranja.

Prema njegovim riječima, Republička uprava civilne zaštite u pojačanom režimu prati dešavanja i izvršava svoje zakonske zadatke.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh