Menu
A+ A A-

Osnovan Centar za mlade u Istočnoj Ilidži

  • Objavio:   Miljan Rasevic

omladinski centar istocna ilidzaOmladinski savjet „Istočna Ilidža“ je završio sa realizacijom projekta „Mladi za mlade“ koji je finansirala Fondacija „Schuler Helfen Leben BiH“ kroz program Fond Omladinskog Angažmana.

U Istočnom Sarajevu do sada nije postojao omladinski centar u kome bi mladi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme, razvijati vlastita znanja, vještine i kreativnost.

Ovim projektom omogućeno je jedinstveno mjesto mladima gdje će moći da razmjenjuju i unapređuju ideje, formalno i neformalno obrazovanje.

Prostorija Centra za mlade će biti dostupna svim nevladinim organizacijama i neformalnim grupama iz Istočnog Sarajeva na korišćenje.

Zajedno sa srednjoškolcima i studentima, članovi savjeta su vrijedno radili na uređivanju prostorije Centra za mlade.

„Ovom prilikom se zahvaljujemo svim volonterima na izdvojenom vremenu i uloženom trudu, a posebno Marini i Đorđu Paštar koji su uradili natpis. Zahvaljujemo se i „SHL“-u na podršci i razumjevanju tokom realizacije projekta“, kažu iz Centra.

„Projekat „Mladi za mlade“ je još jedan u nizu uspješnih priča koje podržava Fondacija Schuler Helfen Leben BiH kroz program Fond Omladinskog Angažmana.  Zadovoljstvo nam je bilo raditi sa članovima Omladinskog savjeta Istočna Ilidža, kao i sa svim mladim ljudima koji se odluče da stvore promjenu u svojoj lokalnoj zajednici, te čvrsto vjerujemo da je ovo prvi korak ka stvaranju zdravije sredine za život“, izjavila je Olga Štaka, multiplikator u „SHL“-u.

Centar za mlade je otvoren 29. jula i tom prilikom je okupio mlade i razgovarao sa njima o njihovim idejama, problemima i njihovoj spremnosti da svojim zalaganjem doprinosu boljem životu u našoj zajednici.

Nakon, toga organizovano je i veče filma i veče talenta, gdje su mladi imali priliku da se druže i pokažu ono što znaju.

„Sada kada je Centar za mlade tu, želimo pozvati sve mlade da nas posjete i da zajedničkim snagama stvaramo bolju ali i zabavniju okolinu“, poručili su iz ovog Centra.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS