Menu
A+ A A-

Ponovo "Intimno" sa Katarinom Ninkov Istaknut

  • Objavio:   Redakcija
Predstava "Intimno" biće odigrana na sceni Kulturnog centra Pale u nedjelju 15. marta. Tim povodom, uoči predstave, razgovarali smo sa našom mladom glumicom Katarinom Ninkov.
 
SA-RS: Ponovo na sceni u KC Pale "Intimno"! Riječ je o tvojoj diplomskoj predstavi, koja je aktuelna nekih godinu dana. Kakvi su utisci nakon odigranih predstava, kako vas je publika prihvatila ?
 
Predstava je premijerno odigrana 15. maja prošle godine i od tada do danas, predstavu je imalo prilike da pogleda oko 1000 ljudi. Ideja kojom sam se vodila kada sam spremala svoj diplomski rad, u kojem mi je veliku podršku pružila starija koleginica Tamara Vukić je bila da predstava izadje sa Akademije i da nastavi svoj život pred publikom. Planirana turneja je tada zbog katastrofe koja nas je zadesila bila malo odgođena, ali smo se u junu organizovali i odigrali je u humanitarne svrhe u nekoliko gradova u Republici.  Priča koju smo željeli da dočaramo naišla je na zanimljive reakcije publike. Naime, riječ je o životu dvije djevojke, ne sa asfalta, već sa betona koje se bore, svaka na svoj način, sa poremećenim sistemom vrijednosti. Tema je aktuelna, teška, govori o devijacijama u društvu, a ipak, publici smo uspjeli da zadržimo pažnju. Gotovo u svim gradovima u kojima smo predstavili “Intimno”, za vrijeme predstave čuo se muk, a poslije aplauza kada se upale svjetla, žene su izlazile uplakane. Doprijeti do publike, razmijeniti energiju i izazvati emocije, to je ono čemu svi umjetnici teže. Aristotel je rekao da je katarza estetičko očišćenje duše onoga koji posmatra neko djelo. Ponovo igramo predstavu u Palama 15. marta, a zakazali smo je zbog velikog interesovanja publike.
 
SA-RS: Koliko je za tebe zahtjevno kad igraš pred svojim sugrađanima? 
 
Iskreno, sam sebi nametneš taj osjećaj odgovornosti kad igraš pred svojom publikom. Prvi put je bilo teško, emotivno, jer od kada sam upisala Akademiju nisam igrala u Palama. Poslije četiri godine ljudi su mogli da vide moj napredak i promjenu, a ovakvu predstavu nisu očekivali. Ta pozitivna trema koja je glumcu potrebna pred izlazak na scenu, nestaje kad poslije prve replike osjeti publiku. Energija, a kasnije i kritike koje sam dobila od svoje publike su dragocjene, jer me tjeraju naprijed da budem još bolja.
 
SA-RS:  Da li si angažovana u još nekoj predstavi ?
 
Za sada igram samo „Intimno“, ali je u pripremi jedna dječija predstava koja treba da bude završena do kraja maja i jedna cjelovečernja komedija, ali o tome kada izađu premijere.
 
SA-RS: Čime si trenutno okupirana, nastavila si sa postdiplomskim studijima? 

Poslednji put izmenjenosubota, 14 mart 2015 12:59

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Intervju

Radio Sa-RS