Akcija „Hljeb od tekstila“ u Istočnom Novom Sarajevu

Napišite komentar

hljeb od tekstilaHumanitarna organizacija „ADRA BiH“ u saradnji sa opštinom Istočno Novo Sarajevo, promovisala je humanitarno-ekološku akciju sakupljanja korištene odjeće i obuće pod nazivom „Hljeb od tekstila“.

Akcija “Hljeb od tekstila” pokrenuta je sa ciljem prikupljanja korištene odjeće za osobe u stanju socijalne potrebe, ali i za reciklažu odnosno preradu, a novcem od prodaje takvih proizvoda obezbjeđuju se namirnice za javne kuhinje.

Projekat „Hljeb od tekstila“ implementira ADRA BiH, a Opština Istočno Novo Sarajevo je pronašla i ustupila lokaciju za postavljanje kontejnera koji će služiti za odlaganje polovne robe.

U okviru navedene akcije postavljen je kontejner za prikupljanje korištenog tekstila, koji se nalazi na parkingu ispred Doma zdravlja u Istočnom Novom Sarajevu.

Donirana odjeća i obuća se razvrstava, a korisnicima – onima kojima je najpotrebnije se uručuje samo kvalitetna i ispravna roba.

Tekstil koji nije zadovoljavajućeg kvaliteta se prerađuje i od njega izrađuju pamučne krpe, kao i drugi reciklirani proizvodi, čijom se prodajom obezbjeđuju namirnice za javne kuhinje.

Pozivaju se svi građani da doniraju korišteni tekstil, koji im nije potreban i na taj način pomognu finansiranju rada javne kuhinje.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh