NTC kamp na Jahorini okupio 70 dječaka i djevojčica

Napišite komentar

ntc kamp jahorina 2017U periodu od 1. do 6. avgusta 2017. godine na Jahorini je održan prvi NTC kamp za djecu uzrasta od 5 do 12 godina, koji je okupio 70 mališana iz Republike Srpske, FBiH i zemalja regiona.

Ovaj kamp održava se već četiri godine u Gučevu (Srbija) i na Žabljaku (Crna Gora), dok je po prvi put ove godine održan na Svetom Roku (Hrvatska) i na Jahorini (Republika Srpska).

Prema riječima direktora IN centra za jezike i obrazovanje Milice Božić na kampu sa djecom radili NTC predavači dr Ranko Rajović i Uroš Petrović.

„Na kampu su učestvovali mališani vrtića „Cvrčak“ iz Pala i IN centra, kao i djeca iz Brčkog, Banjaluke, Zvornika, Trebinja, Pala, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Tivta, Zrenjanina, a bilo je djece i iz Njemačke i Grčke“, rekla je Božićeva.

Ona je navela da je cilj kampa vraćanje djece u prirodu, učenje kroz igru, socijalizacija, ponašanje u grupi, širenje timskog duha i upućivanje na ljude oko nas.

Božićeva dodaje da su djeca tokom boravka u kampu u okviru dnevnih aktivnosti imali jutarnju gimnastiku, organizovanu šetnju kroz prirodu, upoznavanje sa planinom i večernje aktivnosti.

U sklopu večernjih aktivnosti, dječaci i djevojčice su imali priliku da učestvuju u noćnoj šetnji i posmatranju zvijezda, šou „Ja imam talenat“ napolju, zumba veče, kao i rad sa Urošem Petrovićem slušajući njegove zagonentne priče uz logorsku vatru.

„Dodatne aktivnosti u okviru NTC kampa, mališani su imali priliku da posjete pećinu „Orlovaču“ nedaleko od Pala, kao i da idu na kuglanje i koriste bazen“, ističe Božićeva i ovom prilikom se zahvaljuje upravi hotela „Bistrica“ na gostoprimstvu, ustupljenom bazenu i svim neophodnim prostorijama i tehničkoj podršci.

Ona dodaje da je cilj kampa, između ostalog, širenje timskog duha i upućivanje na ljude oko nas, rad na osamostaljivanju djece počevši od najprostijih aktivnosti poput higijene, spremanja sobe i drugog.

Poseban naglasak je na fizičkim aktivnostima i motivisanju djece da se bave sportom od malih nogu.

 

Posljednja izmjena srijeda, 09 Avgust 2017 18:00
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh