Uskoro: Prvi polumaraton na Palama

Napišite komentar

severin zekovic1Prvi paljanski polumaraton održaće se 19.8.2017. godine sa početkom u 8:00 časova u organizaciji rekreativnog trkača Severina Zekovića i Fitness centra „Sparta“ iz Pala.

Prvi polumaraton na Palama je zapravo promocija trčanja kao stila života, a Severin, kao rekreativni trkač, odlučio je da po ugledu na druge gradove koji organizuju maratone i polumaratone, u saradnji sa Fitness centrom „Sparta“ organizuje prvi paljanski polumaraton.

„Budući da rekreativna trkačka zajednica na prostoru bivše države rapidno raste odlučili smo da promovišemo trčanje kao životni stil, te zdrav i aktivan način života. Sigurni smo da staza i program prije i nakon trke neće iznevjeriti učesnike“, naglasio je Zeković, koji se nada da će ova trka postati tradicionalna.

On ističe da će se u okviru trke održati polumaratonska trka, štafetna trka, trka zadovoljstva, kao i dječije trke.

Start i cilj polumaratonske trke od 21 kilometar biće na Studentskom trgu kod Hrama Svetog arhangela Gavrila, sa početkom u 9.00 časova.

Staza je kružna, a trčaće se četiri kruga kroz i oko centra grada. Osim glavne trke, isti dan od 8.00 časova biće organizovana i dječija trka.

Do sada se za prvi paljanski polumaraton prijavilo preko stotinu učesnika, a Severin se nada i većem broju, čak do 500 učesnika.

„Svi učesnici će dobiti startni paket koji sadrži majicu, proizvode i poklone sponzore, čip i broj za elektronsko mjerenje, finišersku medalju, osvježenje i ručak nakon trke“, dodaje Zeković.

Zeković kaže da će se kotizacija za polumaraton uplaćivati do 15. avgusta i ona će iznositi 30 KM, a nakon tog roka 40 KM, bez dobijanja učesničke majice.polumaraton pale

Kotizacija za štafetni polumaraton koja se uplati do 15. avgusta iznosi 60 KM po štafeti, a nakon toga roka 80 KM po štafeti, bez dobijanja učesničke majice.

Cijena učešća na trci zadovoljstva koja se uplati do 15. avgusta iznosi 15KM, a nakon toga 20 KM, takođe u tom slučaju bez dobijanja učesničke majice. Učešće na trkama djece je besplatno.

Podršku organizaciji ove sportske manifestacije pružili su opština Pale i Studentski centar Pale, dok je generalni sponzor kompanija GBT.

Zeković je rekao da za sad ima podršku sponzora poput „Dukata“, „Nedomeksa“, preduzeća „Stanišić“ Pale, „NF:tel“, te da očekuje i obećanu podršku drugih gradskih opština i sa nivoa gradske vlasti.

Više informacija Severin Zeković 066752739 ili na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh