Menu
A+ A A-

Studentskom pozorištu Pale nagrada za najbolju kolektivnu igru

  • Objavio:   Miljan Rasevic

186 stepenik predstava paleStudentsko pozorište Pale predstavom „186. stepenik“ predstavilo se publici na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta „Kestenburg 2017“, koji je proteklih dana održan u Banjoj Luci.

Festival „Kestenburg 2017“ je internacionalnog karaktera i na njemu su nastupila pozorišta iz Izraela, Irana, Italije, Češke Republike, Litvanije, Južne Koreje, kao i mnoga domaća pozorišta.

Odigrane su ukupno 44 predstave, a paljansko Studentsko pozorište je ostavilo odličan utisak i tom prilikom im je pripala nagrada za najbolju kolektivnu igru.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da su on i njegove kolege iz predstave „186. stepenik“ izuzetno zadovoljni nastupom na ovogodišnjem „Kestenburgu“.

„Bili smo u mogućnosti da se takmičimo i družimo sa amaterskim trupama iz cijelog svijeta“, istakao je Đoković i veliku zahvalnost istakao je načelniku opština Pale Bošku Jugoviću koji im je omogućio odlazak u Banjaluku.

„Zahvaljujem se i čestitam organizaciji „Kestenburga“ na sjajnom poslu, nadamo se da ćemo biti dio ovog festivala još dugo godina“, rekao je Đoković za naš portal.

Studentsko pozorište Pale iz godine u godinu sve više napreduje, posebno po predanosti glumi i predstavama koje izvode i po kojima postaju prepoznatljivi i izvan Sarajevsko-romanijske regije.

 

Foto: SPP facebook

nazad na vrh

Kultura

Radio Sa-RS