Studentskom pozorištu Pale nagrada za najbolju kolektivnu igru

186 stepenik predstava paleStudentsko pozorište Pale predstavom „186. stepenik“ predstavilo se publici na Internacionalnom festivalu amaterskih pozorišta „Kestenburg 2017“, koji je proteklih dana održan u Banjoj Luci.

Festival „Kestenburg 2017“ je internacionalnog karaktera i na njemu su nastupila pozorišta iz Izraela, Irana, Italije, Češke Republike, Litvanije, Južne Koreje, kao i mnoga domaća pozorišta.

Odigrane su ukupno 44 predstave, a paljansko Studentsko pozorište je ostavilo odličan utisak i tom prilikom im je pripala nagrada za najbolju kolektivnu igru.

Direktor Studentskog pozorišta Pale Veljko Đoković rekao je za Sarajevo-RS da su on i njegove kolege iz predstave „186. stepenik“ izuzetno zadovoljni nastupom na ovogodišnjem „Kestenburgu“.

„Bili smo u mogućnosti da se takmičimo i družimo sa amaterskim trupama iz cijelog svijeta“, istakao je Đoković i veliku zahvalnost istakao je načelniku opština Pale Bošku Jugoviću koji im je omogućio odlazak u Banjaluku.

„Zahvaljujem se i čestitam organizaciji „Kestenburga“ na sjajnom poslu, nadamo se da ćemo biti dio ovog festivala još dugo godina“, rekao je Đoković za naš portal.

Studentsko pozorište Pale iz godine u godinu sve više napreduje, posebno po predanosti glumi i predstavama koje izvode i po kojima postaju prepoznatljivi i izvan Sarajevsko-romanijske regije.

 

Foto: SPP facebook

nazad na vrh