Menu
A+ A A-

Devetnaest godina od ubistva Srđana Kneževića

  • Objavio:   Miljan Rasevic

srdjan knezevic spomenik pale sarsLegendarni komandant jedinice „Beli vukovi“ Srđan Knežević ubijen je 7. avgusta 1998. godine ispred zgrade u kojoj je stanovao na Palama, a za ovo svirepo ubistvo od prije 19 godina još uvijek niko nije odgovarao.

Udruženje „Beli vukovi“ koje čine pripadnici ove ratne elitne jedinice pri Vojsci Republike Srpske sutra će, zajedno sa članovima Srđanove porodice i prijateljima, položiti vijence na spomenik Srđanu Kneževiću u Palama.

Iz Udruženja kažu da je velika sramota što ubica Srđana Kneževića ni 19 godina kasnije nije otkriven.

Polaganje vijenaca zakazano je u 10:30 časova.

Srđan Knežević rođen je 19. januara 1958. godine u selu Tvrdimići.

Odmah po osnivanju, priključuje se Jahorinskom bataljonu u sastavu Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske, a nakon pogibije komandanta u februaru 1993. godine biva postavljen za komandanta jurišno-izviđačkog odreda Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS, koji je prozvan „Beli vukovi“.

Ranjen je 16. maja 1995. godine na Debelom brdu, a od 22. februara 1993. godine pa sve do proljeća 1996. godine ostao je na čelu jedinice „Belih vukova“.

Za ovu jedinicu se prvi put čulo u borbama na Moševačkom brdu, a ime su dobili po tome što su ostali zavejani u mećavi na Bjelašnici.

Ratni komandat Srđan Knežević ubijen je 7.8.1998. godine ispred ulazu u zgradu kojoj je stanovao.

 

Poslednji put izmenjenonedelja, 06 avgust 2017 19:13
nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com