Do kraja godine završetak gradnje 400 stambenih jedinica

Napišite komentar

lukavica periferija sarsNa prostoru opštine Istočno Novo Sarajevo trenutno stambene i poslovne objekte gradi 15 investitora.

Prema riječima načelnika ove opštine Ljubiše Ćosića, u narednom periodu biće izgrađeno 12 stambenih i tri poslovna objekta.

Ćosić očekuje da će do kraja tekuće godine biti završena gradnja 400 stambenih jedinica, čije je gradnja ranije počela.

Istakao je da je Hilandarska ulica trenutno najpopularnija lokacija u Istočnom Novom Sarajevu te da su sve lokacije prodate poznatim investitorima.

Ćosić je naveo da pored stambenih jedinica, u tom dijelu Istočnog Novog Sarajeva biće i rekreativnih sadržaja.

„Predviđena je gradnja dječijeg igrališta i velikog parka koji će biti u centru naselja“, rekao je Ćosić i dodao da će se tu nalaziti i poslovni objekti.

Pored Hilandarske, gradnja stambenih objekata odvija se i u Karađorđevoj ulici, a prema riječima Ćosića, četiri privredna subjekta su izrazila želju da u Istočnom Novom Sarajevu grade proizvodne objekte.

Kada se govori o završetku infrastrukturnih projekata, uskoro bi trebalo da bude otvorena nova benzinska pumpa „Nešković osiguranje“ iz Bijeljine u Ulici Vojvode Radomira Putnika, čiji je investitor „Unis Institut“, koji osim ovog projekta radi i na izgradnji proizvodnog objekta u selu Tvrdimići na Trebeviću.

Nastavak radova na dogradnji druge faze Doma zdravlja, počeće nakon što  16. avgusta bude otvoren tender gdje će biti izabran izvođač radova.

Prema riječima načelnika Ćosića, od 1. septembra počinje da radi novoizgrađeno obdanište, pa će i avgustu biti objavljen poziv za upis djece i prijem radnika.

Ćosić je napomenuo da su u opštini nezadovoljni veoma malim prihodom od PDV-a koji iznose oko 1.500.000 KM, pa punjenje budžeta zavisi od naplate rente i uređenja građevinskog zemljišta, zbog čega praktično opština zavisi od građevinskog sektora.

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh