Menu
A+ A A-

Kilometarske kolone na graničnim prelazima

  • Objavio:   Redakcija

granicni prelaz cg sarsNa Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 90 minuta, a kolona vozila na ovom prelazu je i na ulazu u BiH, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Nešto manja gužva je na Graničnom prelazu Gradiška na ulazu u Republiku Srpsku gdje su vozači primorani čekati sat vremena, dok je i na GP Velika Kladuša pojačan saobraćaj i na izlazu su otvorene tri saobraćajne trake.

Na ulazu u Hrvatsku sa GP Ivanica vozila stoje u koloni od 45 do 60 minuta, povremeno se formiraju kolone u oba smjera na GP Bijača, navode iz ovog auto-moto kluba.

I na drugim graničnim prelazima prema Crnoj Gori i Srbiji saobraćaj vozila je povremeno pojačan, ali zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Za prelazak međunarodne granice BiH/RS sa Srbijom i Crnom Gorom moguć je uz posjedovanje samo lične karte, dok je za prelazak hrvatske granice neophodan validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Djeca u svakom slučaju moraju imati pasoš.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima puta te da dalja putovanja planiraju za rane jutarnje ili kasne večernje časove zbog niže temperature, te da tokom putovanja prave više pauza.

Takođe, preporučljivo je da temperaturu rashladnih uređaja prilagodite vanjskoj temperaturi te da organizam ne izlažete velikoj temperaturnoj razlici između spoljašne i temperature unutar vozila.

 

 

Poslednji put izmenjenočetvrtak, 03 avgust 2017 13:16
nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com