Menu
A+ A A-

Sunčano i vruće do kraja vikenda

  • Objavio:   Redakcija

suncano 1 labudovi vrelo sarsDo kraja dana u Republici Srpskoj preovladavaće pretežno sunčano i vruće vrijeme sa maksimalnom temperaturom do 38⁰C, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Na istoku krajem dana moguća je umjerena oblačnost vertikalnog razvoja, koja će donijeti kratkotrajne pljuskove, a moguća je i grmljavina.

Nešto kasnije mogući su pljuskovi i na sjeveru Srpske. Vjetar slab, promjenljiv, uglavnom južnih i zapadnih smjerova.

Najviša dnevna temperatura vazduha između 33⁰C do 38⁰C, u višim predjelima od 28⁰C.

Subota, 22. jul:

Jutro promjenljivo na sjeveru i istoku, a na jugu sunčano. Tokom dana umjeren razvoj oblaka na sjeveru i istoku, sunčanije na jugu, ali i dalje veoma vruće i sparno vrijeme.

U većini predjela Republike Srpske biće suvo vrijeme. Popodnevni kratkotrajni pljuskovi mogući su na sjeveru, a večernji na jugoistoku.

Duvaće slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a u Dinaridima pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha od 15°C do 20°C, na jugu oko 23°C, u višim predjelima od 12°C.

Najviša dnevna temperature vazduha od 33°C do 38°C, lokalno na sjeveroistiku za stepen viša, u višim predjelima od 29°C.

Nedjelja, 23. jul

U noći subota na nedjelju noć topla, u pojedinim mjestima tropska. Jutro pretežno vedro ili uz malu oblačnost, tokom dana sunčano i veoma toplo vrijeme, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske.

Za sada nema naznaka za značajnu labilizaciju atmosphere, tako da će preovlađujuće biti suvo vrijeme tokom dana.

Jutarnja temperature vazduha kretaće se od 17°C do 22°C, na jugu i lokalno sjeveroistoku do 24°C, u višim predjelima od 14°C.

Najviša dnevna temperature vazduha biće između 32°C do 37°C, lokalno na sjeveroistoku za stepen visa, u višim predjelima od 27°C.

 

nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com