Policija u Srbiji sankcioniše vozače bez radara

Napišite komentar

zastavljanje policija srbija1Priprema projekta MUP-a o mjerenju srednje brzine vozača na autoputu je u završnoj fazi i uskoro će početi da se primjenjuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policjie Nebojša Arsov.

Kako je precizirao, policija za to neće koristiti radare, niti kamere, već postojeći sistem naplate putarina.

“Kao što svi dobro znaju iz fizike kako se mjeri brzina, ako znamo tačno rastojanje između dvije naplatne rampe, ako znamo kada je neko ušao, a kada izašao na nekoj naplatnoj rampi, mi ćemo lako izmjeriti srednju brzinu tim vozilima”, objasnio je Arsov.

Kaže da je Zakon o bezbjednosti saobraćaja predvidio da može da se kazni vozač koji prekorači srednju brzinu kretanja na nekoj dionici, tako da, kada neko bude na nekoj naplatnoj rampi plaćao putarinu, tu će policija imati informaciju kolika je njegova srednja brzina.

Kako je dodao, policija će, u zavisnosti od načina rada, ili odmah kod naplatne rampe zaustavljati vozače, ili će prijave slati na kućne adrese.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Suffix " color"

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.