Menu
A+ A A-

Požar iz Crne Gore se proširio ka Hrvatskoj

  • Objavio:   Redakcija

pozar crna gora hrv 2017Požar iz Crne Gore proširio se noćas na Hrvatsku, pa su protivpožarne namjenski organizovane snage hrvatske vojske iz vazduhoplovne baze "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika.

Jutros su, kako su prenijeli hrvatski mediji, angažovani na krajnjem jugu zemlje u mjestu Bani u Konavlima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana lokalizirani su iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam očevidnih ekipa i vještaka koji bi trebali utvrditi uzrok toga najvećeg požara na ovome području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče lokalizovan je požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorjelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog raslinja, poljoprivrednih površina, maslinika i voćnjaka.

Vatrogasci su tokom noći na terenu sanirali požar i na njemu aktivno dežuraju i dalje. Ne gori više ni u Dugobabama.

Tamo je vatra lokalizovana juče 12.40 sati, te vatrogasci saniraju rubne dijelove. Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog raslinja.

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorjelo 800 hektara borove šume, niskog raslinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutors primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gdje gori trava i nisko raslinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Region