Menu
A+ A A-

Ljubinje u vatrenom obruču, vatrogascima pomažu Oružane snage

  • Objavio:   Redakcija

pozar ljubinje 2017Helikopter Oružanih snaga BiH stigao je u ispomoć opštini Ljubinje gde djeluje po žarištima koja na ovom području bukte već četiri dana.

Komandir vatrogasne jedinice Miodrag Ilić, koji je sa svojom ekipom danonoćno na terenu potvrdio je da im je pomoć iz vazduha bila jedina nada, jer je požar kilometarski i ugrožava više sela.

U večernjim časovima malo je bolja situacija u području Koteza, gdje je vatra bila došla do magistralnog puta Ljubinje-Trebinje, dok se požar na području Bančića ponovo aktivirao i gase ga petnaest pripadnika Oružanih snaga BiH stacioniranih u bilećkoj kasarni, koji su danas došli u ispomoć.

Požar je aktivan i prema Obziru i Pustipusima, gdje se brane kuće.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ponudio je Ljubinju pomoć u ljudstvu i vatrogasnoj tehnici za obuzdavanje vatrene stihije koja je pogodila ovu hercegovačku opštinu, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljine.

Nakon današnjeg telefonskog razgovora sa načelnikom opštine Ljubinje Darkom Krunićem, gradonačelnik je donio odluku o uplati 5.000 KM interventne pomoći iz Bijeljine za Ljubinje.

"Građani Bijeljine sa nevjericom prate stanje u Ljubinju u kojem vatra ozbiljno ugrožava prigradska naselja i kuće", kaže Mićić.

On je poručio da Bijeljina, kao grad koji se prethodnih godina suočavao sa nezabilježenim elementarnim nepogodama, zna koliko je dragocena pomoć u takvim situacijama i stoji na raspolaganju za pomoć narodu Ljubinja.

Pomoć Prijedora i Trebinja

Grad Prijedor donirao je opštini Ljubinje vatrogasno vozilo "ladu-nivu", u vrijednosti 15.000 KM, kao i 10.000 KM koje će ujutro biti na računu.

U posljednjih dana u ovoj opštini, čije stanovništvo ionako teško živi, požari su nanijeli veliku štetu.

Vatrogasci iz Trebinja su uvijek spremni da pomognu kolegama u Ljubinju, kao što su činili i prethodnih dana.

Nakon podnošenja zahtjeva od strane Opštine Ljubinje Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku kojom se odobrava angažman vojnika i helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara u opštini Ljubinje.

Kako navode odoboreno je angažovanje 15 pripadnika OS BiH sa pripadajućom opremom (naprtnjače i terenska motorna vozila) za pomoć u gašenju požara na terenu zajedno sa pripadnicima civilne zaštite opštine Ljubinje i drugim učesnicima u gašenju požara na ovom lokalitetu.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS