Menu
A+ A A-

"Savez za Trnovo": SNSD vodi medijsku hajku

  • Objavio:   Redakcija

opstina trnovo rsKoalicija "Savez za Trnovo" obratila se saopštenjem medijima gdje su prokomentarisali, kako oni kažu, medijsku hajku koja se vodi prema njima kao skupštinskoj većini u Skupštini opštine Trnovo.

U "Savezu za Trnovo" koji čine političke partije SDS, PDP i DF, navode da od okupljanja skupštinske većine ove koalicije ne prestaju, prema njihovim riječima, blaćenja, podmetanja, prijetnje i ucjene prema članovima ove koalicije od strane lokalnog SNSD.

"Čitavo vrijeme naš klub je trpio pritiske, a iako će zvučati čudno, iste, možda i veće pritiske je od strane članova SNSD trpio i načelnik Goran Vujičić. Od strane "Saveza za Trnovo" su u više navrata inicirani razgovori i dogovori sa načelnikom i isti ispoštovani na sjednicama skupštine opštine (budžet, odluke o regulacionom planu Jahorine itd), gdje su odbornici SNSD bili protiv i čak napuštali skupštinu", navodi se u saopštenju "Saveza za Trnovo". 

U saopštenju se dodaje da nemoć SNSD-a da preuzmu funkcije koje su prije izbora "kaparisali" (direktorska, zamjenička) pojedini odbornici su ispoljavali pritiscima i prijetnjama članovima "Saveza za Trnovo".

Iz "Saveza za Trnovo" kažu da su bojkotovali aktivnosti opštine Trnovo i komisija koje je imenovao pokojni načelnik Vujičić, te tako otvoreno pokazali da im je važan samo lični interes.

"Vijest o smrti načelnika Vujičića sve nas je šokirala. Članovi "Saveza za Trnovo" su učestvovali i u pripremi komemoracije na kojoj se nažalost nije dozvolilo predsjedniku Skupštine Behiji Mulaosmanović da se obrati prisutnima, a u medijima se Veljko Vlaški potpisivao i predstavljao kao predsjednik Skupštine opštine Trnovo", tvrde iz Saveza.

Kažu da na to nisu reagovali jer nije bilo ni vrijeme ni mjesto za to.

Kažu da je predsjednik SO Trnovo Mulaosmanovićeva na samoj komemoraciji Goranu Vujičiću od strane resornog ministra Lejle Riješić obavještena da u što bržem roku Skupština mora imenovati v.d. zamjenika načelnika, jer Opština mora nastaviti da funkcioniše.

"Zbog najavljenih godišnjih odmora i sjednice Skupštine grada, predsjednica Skupštine je odlučila da hitnu sjednicu zakaže za petak 14. jul, kada je ista i održana", tvrde iz "Saveza za Trnovo".

Oni kažu da u saopštenju SNSD-a ne piše da je zbog psovki, prijetnji i uvreda od strane odbornika SNSD prema odbornicima "Saveza za Trnovo" bila pozvana policija u toku skupštine.

"SNSD ne navodi da su zvali resorno ministarstvo da urgira da se Skupština prolongira na duži period kako bi pokušali razvaliti "Savez za Trnovo" i imenovati osobu iz svojih redova. Mi moramo napomenuti da smo kao članovi skupštinske većine imali korektan odnos sa pokojnim načelnikom, u onoj mjeri u kojoj smo mogli naći zajedničku tačku gledišta za probleme u opštini Trnovo", navodi se u saopštenju.

Oni tvrde da su odbornici SNSD nastavili svoju praksu iz perioda 2012-2016 kada nisu dolazili na sjednice SO, bojkotovali rad načelnika, a da im je jedini cilj bio kako da opstruišu i zavade, sve zbog ličnih interesa.

"Poštujući instrukcije Ministarstva uprave i lokalne samouprave "Savez za Trnovo" je u skladu sa zakonom izabrao vršioca dužnosti zamjenika načelnika opštine Trnovo. Vodeći računa o tome da se na toj funkciji mora naći kompetentna osoba koja će znati kako da vodi opštinu,odlučili smo da to bude bivši načelnik Nenad Mišović.  Svjesni smo težine ove odluke, ali činjenica koja je prevagnula je da opština Trnovo i pored tragedije koja je zadesila smrću načelnika Vujičića mora nastaviti dalje da funkcioniše", ističu iz "Saveza za Trnovo".

Dodaju da je sramotno da SNSD, predvođen Vlaškim i Bjelicom, pravi predizbornu kampanju u Trnovu lijepeći plakate protiv "Saveza za Trnovo" sedam dana nakon smrti načelnika, pritom optužujući ih za skrnavljenje uspomene na pokojnog načelnika Gorana Vujičića.

"Ove njihove aktivnosti samo su pokazale njihovo pravo lice i jedinu njihovu želju po svaku cijenu uzeti vlast i dokopati se funkcija. Gospodo iz SNSD-a, pustite Gorana da počiva u miru, a Bog vidi sve i svačije namjere i on jedini može da optuži i sudi", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Na kraju dodaju da se nadaju da će sramotna hajka SNSD prema njihovim članovima prestati i da će se u narednom periodu u Trnovu provesti demokratski izbori za načelnika.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS