Menu
A+ A A-

"Zvezdin" kamp na Jahorini okupio 65 dječaka i djevojčica

  • Objavio:   Miljan Rasevic

fudbalski kamp czv otvaranje1U organizaciji Turističke agencije "Unis//Tours" iz Banjaluke danas je na Jahorini zvanično otvoren 9. internacionalni fudbalski kamp "Crvene zvezde" koji je okupio 65 dječaka i djevojčica.

Kamp je prvenstvo bio namijenjen za dječake, ali organizatori su odlučili da priliku pruže i za nekoliko djevojčica koje su izrazile želju da budu dio ovog kampa i koje vole, i bave se fudbalom.

Predstavnik Turističke agencije "Unis//Tours" Mirko Ponjević rekao je novinarima da su ovogodišnji učesnici kampa dječaci i djevojčice koji dolaze iz svih bivših jugoslovenskih republika, ali i iz SAD, zemalja Evrope i Australije.

"Naš kamp je i ovaj put opravdao svoj internacionalni karakter i mi iz "Unis//Toursa" smo zadovoljni što smo od ovog projekta, gdje smo spojili Jahorinu, "Zvezdu" i "Unis//Tours", uspjeli da napravimo brend koji prepoznaju djeca koja nemaju direktne veze sa bivšom Jugoslavijom, nego dolaze da uživaju u ljepotama planine i čarima sporta", rekao je Ponjević.

On je istakao da je osnovna misija kampa prenos sportskih vještina na djecu koja vole sport i fudbal.

"Jedan od glavnih koraka ka tome jeste da se testiraju njihove motoričke sposobnosti, a to smo povjerili najboljim stručnjacima koje imamo. To su doktori nauka i profesori sa Univerziteta u Banjaluci", kaže Ponjević i dodaje da je izvještaj o testu svakog dječaka i djevojčice jako značajan za dalji trenažni proces i njihov dalji razvoj.

"Pitanje je momenta kada će neko od ove djece sa Jahorine biti veliko fudbalsko ime, što će nama biti veoma drago", dodaje Ponjević.

Koordinator fudbalskog kampa i skaut u omladinskoj školi "Crvene zvezde" Dobrica Pavlović kaže da djeca u ovom kampu rade prema planu i programu omladinske škole "Crvene zvezde", te ističe da je ta škola u samom vrhu omladinskog fudbala u Srbiji.

Pavlović kaže da će najboljih deset dječaka sa ovog kampa biti pozvano u "Crvenu zvezdu" na kontrolne utakmice, te će imati priliku da se bore za ozbiljnije mjesto u najtrofejnijem srpskom klubu.

Na prethodnih pet kampova učestvovalo je preko 2000 dječaka iz preko 28 zemalja svijeta. Više njih sada već nastupa u dresovima fudbalskih klubova kao što su "Crvena zvezda", "Partizan", "Rad", OFK "Beograd", "Vojvodina", "Dinamo", "Študgart", "Keln", "Bazel", te dva dječaka u "Milanu".

Kamp se održava na fudbalskom terenu ispred hotela "Bistrica" na Jahorini, a otvoren je do 22. jula.

nazad na vrh

Radio Sa-RS