Menu
A+ A A-

Saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja

  • Objavio:   Redakcija

lukavica stefana nemanje 4Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja i posebnih ograničenja.

Izuzetak su dionice na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto moto saveza Republike Srpske.

Povodom 25. godina od osnivanja Auto moto saveza Republike Srpske, u periodu od 14. do 16.07.2017. godine održava se sportska manifestacija Auto-reli “Kozara-Sutjeska 2017” na sljedećim relacijama: Banja Luka-Mrakovica, Mrakovica-Miljevina i Miljevina-Tjentište. 

Napominjemo da su učesnici relija dužni da poštuju pravila i saobraćajne propise, te postavljenu putnu signalizaciju, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Radovi:

U toku su radovi na sanaciji kolovoza, kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6  (od kilometra 102+550 do 102+850 u dužini od 300 metara). Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće, lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, navode iz AMS Republike Srpske.

Miniranje i deminiranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00h.

Zabrane:

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini (Republika Srpska) - Šćepan Polje (Crna Gora), zabranjen  je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, upozorava se iz AMS Republike Srpske.

Na regionalnom putu R-454 a Bratunac 3-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 t i autobuse klase M3, dok se zabrana  ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding "Drinatrans" Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

FEDERACIJA BiH

Na putevima u FBiH ovoga jutra saobraćaj se odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju i slab do umjeren intenzitet vozila, saopšteno je iz BiHAMK-a.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštovanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-5 Gromiljak-Blažuj, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres, kao i magistralni put M-18 na području Živinica.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima Doljani i Izačić na izlazu iz BiH čeka se oko 45 minuta, dok  na ostalim graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS