Na autoputu u Hrvatskoj kolona duga preko 12 kilometara

granica hrvatska kolona 12kmU Hrvatskoj je pojačan saobraćaj na putevima ka obali i u obrnutom smeru prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. Na izlasku s autoputa kod naplatne stanice Lučko u smeru Zagreba kolona je duga oko 12,5 kilometara, saopštio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autoputu A1 između naplatnih stanica Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smijera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, javila je Hina.

Pojačan je priliv vozila i u većini trajektnih luka. Kolona s ostrva Krk prema kopnu je duga oko dva kilometra, a u smjeru ostrva oko kilometar.

Na Jadranskoj magistrali kolona vozila prema graničnom prelazu Pasjak duga je oko četiri kilometra. Zbog pojačanog priliva vozila u jeku turističke sezone, na izlasku iz Hrvatske prema graničnom prelazu Slavonski Brod su moguća i duža čekanja, više od jednog sata, pa iz HAK-a savetuju da se koriste i granični prelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac.

AMS: Umjesto Doljana, Bijače i Gabela polja koristiti druge prelaze

Auto-moto savez Republike Srpske preporučio je vozačima da umjesto graničnih prelaza Doljani, Bijača i Gabela Polje između BiH i Hrvatske, gdje su zadržavanja od 90 do 120 minuta, koriste prelaze Zvirići, Crveni Grm i Orahovlje, gdje nema dužih zadržavanja.

Vozila čekaju od 40 do 60 minuta na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Ivanica i Osoje, kao i u Brodu na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

 

nazad na vrh

Suffix " color"

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.