Menu
A+ A A-

SNSD osudio odluku da v.d. načelnika Trnova bude Nenad Mišović

  • Objavio:   Redakcija

snsd zastavaGradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Istočno Sarajevo obratio se medijima pismenim saopštenjem u kojem se navodi da najoštrije osuđuju odluku SDS, PDP i DF da u Skupštini opštine Trnovo izaberu Nenada Mišovića za vršioca dužnosti načelnika opštine Trnovo, saopšteno je za Sarajevo-RS iz GO SNSD Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da bi izborom Nenada Mišovića za vršioca dužnosti načelnika opštine, nakon prerane smrti demokratski izabranog načelnika opštine Trnovo Gorana Vujičića, koji je u svojoj opštini dobio povjerenje građana u oktobru prošle godine, odbornici "Saveza za promjene", još jednom pokazali nepoštovanje političke volje građana opštine Trnovo i podcjenjivanje njihove odluke da žive u drugačijem Trnovu u odnosu na Trnovo koje predstavlja SDS, PDP i DF.

"Odlukom da za vršioca dužnosti načelnika opštine do, nažalost, ponovnih izbora za načelnika opštine, ovu opštinu predstavlja Nenad Mišović, na najgrublji mogući politički način nasmijali su se u lice građanima opštine Trnovo. Ipak, bilo bi politički moguće i oprostiti, s obzirom na kratki period vlasti koji ih čeka, da nažalost, u ovom izboru nema mnogo gorih stvari", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNSD.

U saopštenju se dodaje da Gradski odbor SNSD Istočno Sarajevo izražava nevjericu i ogorčenje odlukom odbornika da je nakon pet dana od smrti tadašnjeg načelnika Gorana Vujičića i dvodnevne žalosti u opštini Trnovo, grupa od sedam odbornika SDS, PDP i DF izabrala Mišovića za v.d. načelnika opštine.

"Pitamo se koja ih je to nevolja natjerala da donesu ovakvu odluku i da li su se rukovodili moralom, ljudskošću i obrazom?! Da li su iskazali poštovanje prema čovjeku koji je čitav svoj život proveo u svome Trnovu, u njemu bio zamjenik načelnika opštine i načelnik opštine bio u dva mandata, a prije svega bio čovjek. Samo je jedno moguće objašnjenje, a to je politička i ljudska pohlepa koja nije dozvolila ni minimum političkog i ljudskog poštovanja i razuma", dodaje se u saopštenju.

Gradski odbor SNSD Istočno Sarajevo će pozvati odbornike ove partije u Trnovu da do ponovnih lokalnih izbora u ovoj opštini ne učestvuju u radu SO Trnovo.

 

 

 

Poslednji put izmenjenosubota, 15 jul 2017 18:05
nazad na vrh

Radio Sa-RS