Menu
A+ A A-

Crnadak se nada skorijem dolasku Vučića u Sarajevo

  • Objavio:   Redakcija

igor crnadak jahorinapressMinistar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da se nada da će Aleksandar Vučić, u svojstvu novog predsjednika Srbije, uskoro posjetiti Sarajevo.

On je rekao da je Vučić pokazao da želi dobre odnose u regionu i popravljanje odnosa s Bošnjacima.

"Ja ne samo da to očekujem, već se iskreno nadamo da će predsjednik Vučić vrlo brzo da posjeti BiH, jer je on osoba koja je i kao premijer pokazala da iskreno želi dobre odnose u regionu, iskreno želi popravljanje odnosa sa, prije svega, Bošnjacima, a isto tako i jačanje odnosa s BiH - rekao je Crnadak.

Posjeta Sarajevu prethodnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića je više puta bila najavljivana, ali nikada nije realizovana.

Crnadak je rekao da je Vučić uvek imao korektan i izbalansiran pristup i izrazio uvjerenje da će "i sa novom vladom i sa gospodinom Vučićem na mjestu predsjednika, to biti dobar osnov za unapređenje odnosa i sa Republikom Srpskom i BiH".

Šef diplomatije BiH kaže da će u utorak biti otvorena nova zgrada ambasade BiH u Beogradu koja će biti u vlasništvu BiH.

"Kolega Ivica Dačić i ja ćemo zajedno da budemo tu, da zajedno pošaljemo snažnu poruku o jakim i prijateljskim vezama Srbije i BiH. Uvjeren sam da će to simbilički biti jedna poruka da BiH zapravo kupovinom prostora u Beogradu za potrebe svoje ambasade šalje jasnu poruku da smo tu, da ostanemo za sva vrijeme i gradimo dobre odnose zajedno", rekao je Crnadak za agenciju "Beta".

 

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS