Menu
A+ A A-

PDP traži podatke o poslovanju RTRS

  • Objavio:   Miljan Rasevic

pdp logo plaviKlub poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je poslaničiko pitanje Vladi Srpske i Upravnom odboru RTRS u kojem traži hitno dostavljanje informacije o poslovanju RTRS sa 30. junom ove godine.

"Poslanički klub PDP posebno traži da se odgovori da li je tačno da se RTRS nalazi u ogromnim finansijskim problemima, da su stvorene obaveze u iznosu od nekoliko desetina miliona konvertibilnih maraka i da su izvršene nabavke za koje postoje ozbiljne indicije i sumnje da se radi o kriminalnim i koruptivnim djelima", saopšteno je za Sarajevo-RS iz informativne službe PDP.

Ova partija zahtjeva da se dostave podaci o tome kada je održana posljednja sjednica Upravnog odbora RTRS i da se dostave zapisnici sa posljednje tri njegove sjednice.

U poslaničkom pitanju PDP je insistirao da se odgovori da li su tačne informacije da je generalni direktor RTRS falsifikovao podatke iz revizorskih izvještaja i takve krivotvorene podatke podnio Upravnom odboru na razmatranje.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS