Menu
A+ A A-

Otvaranje fudbalskog kampa "Crvene zvezde" na Jahorini

  • Objavio:   Miljan Rasevic

fudbalski kamp czvDeveti internacionalni fudbalski kamp "Crvene zvezde" biće otvoren sutra, 15. jula 2017. godine sa početkom u 9:30 časova, na fudbalskom terenu ispred hotela "Bistrica" na Jahorini.

Pored brojnih mladih fudbalera iz Australije, SAD, Kanade, Švajcarske, Austrije, Belgije, Njemačke, Slovenije, Švajcarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Švedske, Norveške, Srbije, Crne Gore i BiH, treningu će prisustvovati i treneri Omladinske škole FK "Crvena zvezda", predstavnici OC "Jahorina" i Mirko Ponjević iz "Unis//Tours"-a Banjaluka.

Fudbalski klub "Crvena zvezda" i "Unis//Tours" Banjaluka, uz pomoć OC "Jahorina", već devetu godinu zaredom uspješno organizuju internacionalni fudbalski kamp na Jahorini i pomažu u afirmaciji pravih fudbalskih talenata, saopšteno je za Sarajevo-RS iz OC "Jahorina".

Osnovna koncepcija kampa je vrlo jednostavna: treneri i skauti najtrofejnijeg fudbalskog kluba na Balkanu - FK Crvene Zvezde - vode sedmodnevnu školu fudbala, testiraju sve učesnike najsavremenijim metodama za određivanje sposobnosti učesnika, a sve sa ciljem sticanja i poboljšanja fudbalskih vještina za sve učesnike i odabira 10 najtalentovanijih kojima će biti omogućena proba na terenima FK Crvena Zvezda u Beogradu.

Na prethodnih pet kampova učestvovalo je preko 2000 dječaka iz preko 28 zemalja svijeta. Više njih sada već nastupa u dresovima fudbalskih klubova kao što su "Crvena zvezda", "Partizan", "Rad", OFK "Beograd", "Vojvodina", "Dinamo", "Študgart", "Keln", "Bazel", te dva dječaka u "Milanu".

Programi rada samog kampa zasnovani su na najsavremenijim metodama učenja i sticanja fudbalskog znanja i vještina, te su prilagođeni specifičnostima uzrasnih kategorija, kao i zahtjevima i standardima FK "Crvena zvezda".

Neizostavan dio kampa je testiranje motoričkih sposobnosti najsavremenijim metodama i tehnikama od strane doktora nauka iz ove oblasti o čemu polaznici dobiju izvještaj na kraju kampa.
 
Internacionalni fudbalski kamp na Jahorini uživa podršku šire sportske javnosti, fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, sportskih radnika, klubova.

 

nazad na vrh

Radio Sa-RS