Menu
A+ A A-

Trojici Srba određen pritvor u trajanju od 18 mjeseci

  • Objavio:   Redakcija

osumnjiceni srbi na zakintosuIstražni sudija je za trojicu Srba koji su osumnjičeni za učešće u ubistvu američkog državljanina Bakari Hendersona na grčkom ostrvu Zakintos, odredio pritvor od 18 mjeseci. Očekuje se da će ista mjera biti donijeta i za ostalu četvoricu.

Neizvjesno je kada će početi samo suđenje jer je prethodno potrebno sprovođenje detaljne istrage i, naravno, prikupljanje dokaza.

Njih će biti jer se gotovo svakodnevno pojavljuju novi zapisi sa video kamera koji sa dosta preciznosti ukazuju na to kako se sve odigravalo.

Snimak iz bara i onog što se kasnije desilo na ulici, dramatični momenti obaranja i, zatim, šutiranja Amerikanca obišli su svijet, oni su na "Jutjubu". Gotovo da nema TV stanice koja ih nije objavila.

Rano jutros počelo je saslušanje još četvorice osumnjičenih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona, i pretpostavlja se da će do podneva biti završeno, prenio je grčki portal "Imerazante".

U toku jučerašnjeg dana ispitano je pet osumnjičenih koji su odbacili krivicu, a kako portal navodi danas će biti odlučeno u koji zatvor će biti prebačeni.

Grčki mediji prenijeli su ranije da se ne zna kada bi suđenje moglo da počne, jer se tek očekuje sprovođenje detaljne istrage i prikupljanje dokaza, podizanje i potvrđivanje optužnice i tek onda zakazivanje suđenja.

Prema tvrdnji reportera "To proto thema", sve je bilo gotovo za 21 sekundu. Poslije toga, očigledno, 22-godišnjaku koji je posle zadobijenih udaraca nogama ležao na trotoaru, više nije bilo pomoći.

Hitna pomoć koja je stigla za šest minuta nije mogla da ga spase.

Zvanični izvještaj je da je umro od mnoštva udaraca koje je zadobio u glavu i lice i zbog kojih je momentalno došlo do krvarenja u mozgu. Na snimku se vidi da je na njega nasrnula grupa od desetak mladića.

Koji je neposredni povod, razbijena flaša, pogrešno piće, selfiji sa djevojkom, malo su važni, komentarišu grčki mediji koji podsjećaju da je previše jeftinog alkohola koji se toči u ljetovalištima sve češće uzrok incidentima i potencijalna opasnost za nove tragične događaje.

U svakom slučaju, srpske državljane čeka višemjesečni pritvor sve dok se ne završi istraga i ne prikupe relevantni dokazi. Onda slijedi podizanje i potvrđivanje optužnice i tek tada zakazivanje suđenja.

 

nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS