Savjet ministara BiH ne prihvata uslove Vlade Srpske

Napišite komentar

denis zvizdic bihSavjet ministara BiH ne može prihvatiti uslov koji je postavila Vlada Republike Srpske da se u dogovorima oko Transportne zajednice jugoistočne Evrope odlučuje po principu rotacije, izjavio je danas Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je rekao da bi prihvatanje uslova iz Republike Srpske značilo kršenje nadležnosti, te je dodao da očekuje bezuslovnu jer je o Transportnoj zajednici prvi koraci dogovoreni 2009. godine od strane tadašnjeg sastava Savjeta ministara BiH što je potvrdilo i Predsjedništvo BiH 2010. godine.

Prema njegovim riječima, tada nije bilo nikakvih primjedbi ni uslova ni od strane entitetskih vlada. Napomenuo je da ova oblast spada u međunarodne ugovore i da ne potpada pod mehanizam koordinacije.

Ismir Јusko, ministar transporta i komunikacija BiH, je rekao da je uvjeren da će riješenje biti pronađeno uskoro, i da BiH neće izgubiti 500 miliona evra koji su obećani na konferenciji u Trstu, a koji su uslovljeni potpisivanjem ugovora o Transportnoj zajednici od strane BiH.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh