Menu
A+ A A-

Prva SDS proslavila krsnu slavu Petrovdan

  • Objavio:   Redakcija

prva sds slavaPrva Srpska demokratska stranka (SDS) danas je proslavila krsnu slavu ove stranke Petrovdan i tim povodom održala sjednicu Inicijativnog odbora za pripremu izborne skupštine, na kojoj je dogovoreno da na Preobraženje Gospodne, 19. avgusta, u Banjaluci bude održana izborna skupština stranke.

Predsjednik Koordinacionog odbora Prve SDS Božidar Vučurević rekao je da nije riječ o osnivanju nove stranke, već o nastavku rada stranke koja je osnovana 1990. godine.

"Mi koji smo stvarali SDS probudili smo se. Uvrijeđeni zbog stalnog čišćenja i odstranjivanja prvaka iz stranke, došli smo do zaključka da aktiviramo rad Prve SDS", rekao je Vučurević novinarima.

On je dodao da godinama kontaktiraju aktuelno rukovodstvo te stranke, ali da nema rezultata.

Vučurević je ocijenio da sadašnjim SDS-om vlada interesna grupa, što dovodi do stalnog urušavanja stranke.

Član Prve SDS Gojko Kličković naveo je da je odluka o aktiviranju ove stranke donesena jer je SDS napustio osnovne principe utvrđene 1990. godine, a koji su bili temelj Republike Srpske.

"Moramo se aktivirati da bismo spasili što se spasiti može", zaključio je Kličković.

Kličković napominje da nema ništa protiv SDS-a, ali imaju protiv rukovodstva koje je napustilo izvornu politiku stranke i krenulo putem trasiranim interesom pojedinaca i grupa.

On vjeruje da Prva SDS na izborima iduće godine može biti druga ili barem treća stranka po rezultatima u Republici Srpskoj.

Prema njegovim riječima, rukovodstvom Prve SDS nemaju, kako kaže, iluzije da mogu pobijediti SNSD i njihovu strukturu i logistiku.

"Prva SDS u izvršnu vlast će forsirati mlade kadrove koje sama profiliše, a starijima je mjesto u zakonodavnoj vlasti", dodaje Kličković.

nazad na vrh

Radio Sa-RS