Menu
A+ A A-

Pjongjang: Sukob vodi ka uništenju

  • Objavio:   Redakcija

pjongjang raketeSjeverna Koreja zaprijetila je danas SAD da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbježno dovesti SAD do samouništenja", objavljeno je danas u zvaničnom listu sjevernokorejske vlade Minju Čoson ("Demokratska Koreja").

Američka predsjednička administracija se "priprema za provokativne i opasne vojne korake", koristeći se tvrdnjom da lansiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM) Hvasong-14, koje je Sjeverna Koreja izvela 4. jula, predstavlja svjetsku pretnju, navodi se u tekstu, prenosi TAS S.

List upozorava da Sjeverna Koreja sada posjeduje sposobnosti za izvođenje moćnog kontranapada koji će "pretvoriti SAD u gomilu pepela".

Kako se navodi, nakon što je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa preuzela vlast, doba "strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom je završeno i Vašington je pokrenuo aktivne međunarodne kampanje u cilju povećanja pritiska na Pjongjang zbog raketnih i nuklearnih testova te zemlje.

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Niki Hejli rekla je prošle nedjelje Savjetu bezbjednosti da je Vašington spreman da u koristi svoje pune sposobnosti kako bi se odbranio i kako bi odbranio svoje saveznike od prijetnje koja dolazi od raketnog i nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

Međutim, ona nije napomenula da bi SAD mogle da upotrijebe vojnu silu u slučaju nužde, navodi agencija.

 

 

nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS