Dodik i Čović se složili da su odnosi u BiH potpuno narušeni

Napišite komentar

covic dodik sastanak mostarLideri Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarali su danas u Mostaru o odnosima unutar BiH, te zajedno konstatovali da su narušeni.

Oni su se složili oko činjenice da nema više parlamentarne većine ni u Bosni i Hercegovini niti u Federaciji BiH.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik novinarima je rekao da Savjet ministara BiH ne radi svoj posao u skladu sa Ustavom, jer je to pomoćni organ Predsjedništva BiH, a ne neka posebna struktura, te da nema podršku iz Republike Srpske.

Dodik je istakao da je lider SDA Bakir Izetbegović izgubio političku snagu i da se sad, uz pomoć Savjeta ministara BiH i drugih bh. institucija pokušava obračunati sa predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda.

I predsjednik HDZ BiH Dragan Čović se složio sa Dodikom te dodao da nema više parlamentarne većine kako na nivou BiH, tako i na nivou Federacije BiH.

On je naveo da se ta većina pravi od tačke do tačke dnevnog reda, ali da je sada važno da se u takvoj situaciji do izbora naredne godine sačuvaju, koliko-toliko, odnosi u BiH zbog evropskog puta.

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh