Menu
A+ A A-

Bez dužih čekanja na graničnim prelazima

  • Objavio:   Redakcija

stanje na putevima kartaVećina putnih pravaca u Republici Srpskoj je prohodna, a vozi se po suvim kolovozima, saopšten je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i da zbog visokih dnevnih temperatura, putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Radovi:

U toku su radovi na sanaciji kolovoza, kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6  (od kilometra 102+550 do 102+850 u dužini od 300 metara). Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće,  lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Miniranje i deminiranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00h.

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

FEDERACIJA BiH:

Na  putevima u FBIH saobraćaj odvija nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, kažu iz BiHAMK-a.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštovanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Granični prelazi:

Pojačana je frekvencija  vozila na graničnom prelazu Brod na ulazu u BiH, kao i na graničnim prelazima Doljani i Ivanica na izlazu iz BiH, a zadržavanja su od 40 minuta do 1 sat.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, navode iz AMS Republike Srpske.

 

nazad na vrh

Servisne informacije

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com