Menu
A+ A A-

Bez dužih čekanja na graničnim prelazima

  • Objavio:   Redakcija

stanje na putevima kartaVećina putnih pravaca u Republici Srpskoj je prohodna, a vozi se po suvim kolovozima, saopšten je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a na putevima sa sanacionim radovima na izmijenjen režim vožnje i obavezno poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i da zbog visokih dnevnih temperatura, putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

Radovi:

U toku su radovi na sanaciji kolovoza, kroz grad Trebinje na dijelu magistralnog puta M-6  (od kilometra 102+550 do 102+850 u dužini od 300 metara). Teretni saobraćaj iz pravca Ljubinja usmjerava se na kružnom toku desno, pa preko ulice Trebinjskih brigada i Kamenog mosta prema Bileći, a iz pravca Bileće,  lijevo preko Kamenog mosta i Ulicom Trebinjskih brigada.

Saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom, upozoravaju iz AMS Republike Srpske.

U cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac", kao i na regionalnom putu R-474 i magistralnom M-17.

Miniranje i deminiranje terena:

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na magistralnom putu M-5, na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi  do povremenih obustava saobraćaja, u trajanju od 5-15 minuta u vremenskom periodu od 09:00 do 10:00 i od 14:00 do 17:00h.

Na  magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

FEDERACIJA BiH:

Na  putevima u FBIH saobraćaj odvija nesmetano i bez vanrednih ograničenja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, kažu iz BiHAMK-a.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštovanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo putne pravce: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-5 Gromiljak-Blažuj.

Granični prelazi:

Pojačana je frekvencija  vozila na graničnom prelazu Brod na ulazu u BiH, kao i na graničnim prelazima Doljani i Ivanica na izlazu iz BiH, a zadržavanja su od 40 minuta do 1 sat.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, navode iz AMS Republike Srpske.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Radio Sa-RS