Vučić sa Erdoanom: U Srbiju stiže 150 biznismena

vucic erdogan turskaPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Istanbulu da mu je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan rekao da će u Srbiju dovesti 150 biznismena kako bi uspostavili kontakte sa srpskim privrednicima, te da trgovinska razmena Srbije sa Turskom raste iz godine u godinu.

Vučić je nakon sastanka sa Erdoanom rekao da vjeruje da će njegov turski kolega u najkraćem roku posjetiti Srbiju i da ga je zamolio da to bude na više dana kako bi mogli da razgovaraju o svim regionalnim i političkim temama.

Predsjednik Srbije je naveo da je imao razgovore sa turskim kompanijama zainteresovanim za tekstilnu industriju, privatizaciju srpskih banja i za neke druge oblasti za koje do sada nije bilo interesovanja turskih investitora.

"Verujem da će uz podršku Erdoana i Turske, to doneti nove rezultate, još više zaposlenih i veći rast BDP-a Srbije, što je za nas od velikog značaja", rekao je Vučić.

Vučić je istakao i da je Turska jedna od zemalja koje su najvažnije za punu regionalnu stabilnost i mir, prenose beogradski mediji.

"Mi poštujemo tursku snagu, poštujemo i sebe, i mislimo da možemo da izgradimo dobro i iskreno prijateljstvo između srpskog i turskog naroda i srpske i turske države", naveo je Vučić.

Sastanak u Istanbulu bio je prvi zvanični bilateralni sastanak Vučića i aktuelnog predsjednika Turske.

Uoči odlaska u Istanbul, gdje na poziv Erdoana učestvuje na 22. Međunarodnom naftnom kongresu, Vučić je najavio da će sa turskim liderom svakako razgovarati o "Turskom toku", odnosno o mogućnosti da krak tog gasovoda ide preko Srbije.

Erdoan bi na jesen trebalo da dođe u uzvratnu posetu Srbiji.

nazad na vrh