Menu
A+ A A-

U akcijama "Delta" i "Rogoj" oduzeto 10kg opojne droge

  • Objavio:   Redakcija

sipa grb 2016Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak i srijedu, 4. i 5. jula 2017. godine, realizovali su dvije posebne akcije kodnih naziva "Delta" i "Rogoj", te tom prilikom uhapsili ukupno pet osoba u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

Iz SIPA za naš portal je saopšteno da su tokom realizacije operativne akcije "Delta" uhapšena dva lica, državljanina Hrvatske i BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Međunarodni organizovani kriminal" u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Prilikom pretresa navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3kg materije koja svojim izgledom ascocira na opojnu drogu heroin, čija se vrijednost procjenjuje na oko 75.000 evra, navodi se u saopštenju iz SIPA-e.

Prema rezultatima istrage, opojna droga prokrijumčarena je iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu i bila je namjenjena tržištu zemalja Evropske unije. Navedena lica su, nakon kriminalističke obrade, predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U saopštenju SIPA-e dodaje se da su, prilikom realizacije operativne akcije "Rogoj", na području Kantona Sarajevo i opštine Foča, uhapšena su tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U toku pretresa, pronađeno je i privremeno je oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

 

 

nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com