Menu
A+ A A-

Kidnapovani Srbin oslobođen u akciji španske policije

  • Objavio:   Redakcija

hapsenje spanijaŠpanska policija organizovala je dramatičnu akciju kako bi spasili Srbina za kog su vjerovali da je bio kidnapovan, drogiran i držan u zarobljeništvu 11 dana, a ona je uspješno realizovana samo nekoliko minuta prije nego što je trebalo da se plati otkupnina u visini od 1,5 miliona evra, piše “Dejli mejl”.

Video snimak akcije, koji je policija objavila, prikazuje policajce u punoj opremi kako razvaljuju vrata stana i govore vezanom čovjeku da se smiri i da je slobodan.

Policijski zvaničnici su naveli da su uhapsili četiri osobe u gradu Kasarubios del Monte u provinciji Toledo, kao i još jednog, koji je povezan sa otmicom, u Madridu.

Još nije otkriven identitet kidnapovanog, ali se zna da ga je iz njegove kuće u Đironi otela banda koja ga je pretukla i nadrogirala, prije nego što su ga, pod pretnjom oružjem naterali da uđe u automobil.

Njegova žena je dobila telefonski poziv u kom joj je traženo 1,5 miliona evra u zamjenu za život otetog Srbina.

Policijska akcija spasavanja uspješno je realizovana samo nekoliko trenutaka prije nego što je kidnaperima trebalo da bude isplaćena otkupnina na jednom parkingu, a zna se i da je ta banda prethodno funkcionisala u istočnim dijelovima Evrope.

Navodno, njihov vođa je Rumun koji je studirao medicinu u Madridu gdje je radio i u bolnici, pa policija sumnja da je upravo on nabavio narkotike kojim su omamili žrtvu.

Kidnapovani muškarac opisan je samo kao Srbin koji ima i državljanstvo Holandije, a nakon oslobođenja je hospitalizovan zbog zadobijenih povreda, piše “Dejli mejl”.

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS