Menu
A+ A A-

Ruska avijacija likvidirala "kasapina iz Kačanika"

  • Objavio:   Redakcija

avioni bombardovanje raketeU Siriji je likvidiran jedan od vođa terorističke organizacije DAEŠ sa Kosova, Srbija, Lavdrim Muhadžeri.

On je ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijskog odreda “Tigar“ u području Idliba, saopštio je grčki list "Pro njuz", ne otkrivajući izvor informacija.

Mediji su nekoliko puta objavljivali vijest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili “kasapin“.

On je postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima je lično odrubljivao glave hrišćanima, šiitima i alavitima, piše list.

Državni sekretar SAD je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista.

On se vratio u Siriju u maju nakon četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

List piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske komande “Tigar" u Idlibu. Tokom operacije ubijeno je i šest od 20 njegovih ličnih tjelohranitelja.

"Čim je objavljeno o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posjetio je porodicu vođe terorista u Kačaniku i izrazio saučešće.

Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je izrazio žaljenje povodom smrti "muslimanskog borca". Naziraj je objavio o smrti Mudžahera u Siriji u džamiji, a zatim otišao njegovoj porodici da izrazi saučešće“, piše list.

 

 

Podijeli ovaj članak

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
nazad na vrh

Svijet

Radio Sa-RS