Menu
A+ A A-

Direktoru banke u Sarajevu pokušali da ukradu auto u kojem su bila djeca

  • Objavio:   Redakcija

sarajevo gradIspred sarajevskog hotela "Holiday", u subotu naveče odvijala se prava drama kada je, za sada nepoznata osoba, pokušala oteti automobil  "Audi A6", a koji je vlasništvo generalnog direktora "Ziraat banke" u BiH Ali Riza Akbasa.

Kako je rekao u izjavi za medije, on i supruga su izašli iz vozila kako bi se pozdravili s prijateljima i izvadili kofere iz drugog auta. Automobil porodice Akbas u kojem je bilo dvoje djece je ostao upaljen.

U tom momentu, za sada nepoznati muškarac je sjeo za volan i pritisnuo gas pokušavši ukrasti auto. Direktor, znajući da su mu djeca unutra, skočio je na auto u pokretu.

Kradljivac je vozio nekoliko metara, a najvjerovatnije kada je spazio djecu, zaustavio je auto, te pobjegao u nepoznatom pravcu.

Direktor je, kako ga je kradljivac vozio na autu, prema riječima očevidaca, bio sav krvav, ali srećan da je spasio djecu.

"Najvjerovatnije da je direktora neko pratio s namjerom da ukrade auto, te kada se ovaj parkirao, lopov je uletio u vozilo. Lopov ili više njih, vjerovatno, nisu znali da su djeca u autu", rekao je za "Avaz" izvor dobro upućen u istragu.

O ovom slučaju obavješteno je Tužilaštvo Kantona Sarajevo i pripadnici MUP Kantona Sarajevo.

"Tužilaštvo je obavješteno, a policija vodi istragu o ovom slučaju. Više informacija za sada ne možemo reći", rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

 

nazad na vrh

Hronika

Radio Sa-RS

facebook_page_plugin

Sarajevo-RS.com