"Lufthansa" traži radnike iz BiH

Napišite komentar

lufthanza avioniNjemačka avio kompanija "Lufthansa" traži radnike iz BiH za rad u njihovom centru u Češkoj, a uslov je odlično poznavnje engleskog jezika, te njemačkog ili italijanskog.

Na portalu "posao.ba" preko kojeg je objavljen konkurs za poslove u ovoj kompaniji kažu da je napuštanje BiH u svrhu pronalaska posla trend, koji je već odavno već prisutan, ali čijem porastu naročito svedoče posljednjih par godina.

"Kao najprivlačnije građani BiH vide zemlje zapadne i centralne Evrope, a mnogi od njih već imaju i osnovnu predispoziciju za uspješan život i rad u tim zemljama, a to je dvojezičnost. Preciznije, pored njihovog maternjeg jezika, mnogi u BiH tečno govore njemački, engleski, ali i italijanski jezik. Ovo je trend koji je prepoznao "Lufthansin" centar za korisničku podršku u Brnu, Češkoj Republici, te im je upravo zbog toga zapošljavanje stanovnika iz BiH na poziciji Customer Service Consultanta (CSC) redovna praksa već zadnje dvije godine", kažu na ovom portalu koji od 2015. godine zajedno sa firmom “Kolektiv” posreduje u zapošljavanju građana BiH u "Lufthansi".

"Naime, samo u prethodnoj godini, preko našeg posredovanja više od 20 ljudi sa područja Balkana je dobilo priliku raditi u "Lufthansa" centru za korisničku podršku u Brnu", ističe Nina Hadžić sa portal "posao.ba".

Zaposleni u "Lufthansi" dobijaju veliki popust na letove.

"Za godinu dana sam obišao više mjesta nego u zadnjih 20 godina. Čitav proces moje selidbe i smještanja sa strane "Lufthanse" je bio savršeno organizovan", dio je iskustva  jednog radnika iz BiH zaposlenog u "Lufthansi".

 

 

Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh