Menu
A+ A A-

Dani kosidbe "Romanija 2017"

  • Objavio:   Miljan Rasevic

dani kosidbe 2017U organizaciji Turističke organizacije Sokolac 8. jula ove godine na lokaciji Brezjak, opština Sokolac, održaće se tradicionalna manifestacija Dani kosidbe "Romanija 2017".

Ova manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj kosača i stanovnika Sarajevsko-romanijske regije, koji učestvuju u raznolikom programu koji je dio ove manifestacije.

Za učesnike, odnosno kosače, predviđeno je sa okupljanjem počnu od 10 do 11 časova, nakon čega slijedi okupljanje učesnika. Od 11:15 časova je planirana revijalna koševina, dok će 15 minuta kasnije uslijediti pojedinačno takmičenje u košenju trave ručnom kosom.

U sklopu programa Dani kosidbe "Romanija 2017" održaće se bacanje kamena sa ramena, obaranje s brvna i ekipno takmičenje u košenju trave ručnom kosom, kao i sljedeće:

Od 14:00 časova planirano je takmičenje u navlačenju konopca, a poto je predviđen kulturno-umjetnički program i prezentacija mehanizacije za košenje trave.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada predviđena je za 16:00 časova, a organizatori napominju da je obavezno da svi učesnici, odnosno kosači, budu u narodnim nošnjama.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Istočno Sarajevo, Opština Sokolac, Opština Han Pijesak i privrednici romanijske regije, a medijski pokrovitelj je JP "Info-centar" Sokolac.

Više informacija o prijavama možete dobiti na broj telefona 057 444 822.

nazad na vrh

Društvo

Radio Sa-RS